Građanski savez Novo Sarajevo osuđuje upade Sudske policije u prostorije zgrade na adresi Zmaja od Bosne

Bosna i Hercegovina
Građanski savez Novo Sarajevo osuđuje upade Sudske policije u prostorije zgrade na adresi Zmaja od Bosne
GS Novo Sarajevo osuđuje upade Sudske policije Ministarstva unutrašnjih poslova u prostorije zgrade na adresi Zmaja od Bosne na broju 80. Ovaj čin napada na građane pokazaju bahatost drskih vladajućih krugova u ovoj sarajevskoj općini.

GS Novo Sarajevo osuđuje upade Sudske policije Ministarstva unutrašnjih poslova u prostorije zgrade na adresi Zmaja od Bosne na broju 80. Ovaj čin napada na građane pokazaju bahatost drskih vladajućih krugova u ovoj sarajevskoj općini. Upadanjem u zajednički prostor stanara u ulazu u pomenutoj ulici, vlast i policija su direktno prekršili postojeće zakonske i moralne granice građanskog društva.

Još jednom je vladajuća elita pokazala da je demokratija samo instrument dolaska na vlast te da ta ista ideja prestaje biti validna i aktuelna nakon izbora. Ideja civilnog društva je ovim putem otvoreno napadnuta i na taj način vlast je pokazala da se ne boji nikoga pa ni samih građana koji su ih doveli na vlast.

Građansko društva se ogleda kroz različite norme i principe ponašanja te nepoštivanje odluke drugostepenog suda, povreda stanarskih ugovora i povreda zajedničke, ali ne i općinske imovine je očigledan pokazatelj bahatog i siledžijskog ponašanja političke elite i jedne grupe političkih istomišljenika koja je kroz manipulaciju razlitičih struktura sudske vlasti, uspjela „privatizirati“ zajednički prostor građana.

GS Novo Sarajevo ovom prilikom poziva stanare ulaza u ulici Zmaja od Bosne 80 da istraju u svojoj pravičnoj borbi. Također, i ostali građani Općine Novo Sarajevo se pozivaju da iskažu solidarnost sa svojim sugrađanima i na taj način potpomognu ispunjenju njihovih ciljeva i okončanju njihove pravedne borbe protiv negrađanske vlasti koja ovu općinu vodi u propast. Svi stanovnici ove sarajevske općine trebali bi spoznati činjenicu da ukoliko dopuste da ovaj atak na građane prođe nekažnjeno, ista se stvar u budućnosti može desiti njima samima.

Ne propustite