Dobra saradnja BiH sa Haškim tribunalom

Bosna i Hercegovina
Dobra saradnja BiH sa Haškim tribunalom
Ministar pravde BiH Josip Grubeša izjavio je da je BiH uvijek dobro sarađivala sa Haškim tribunalom i da će tako biti i nastavljeno. U govoru na Skupštini zemalja članica Rimskog statuta, koja se održava u Hagu od 16. do 24. novembra, Grubeša je naglasio značaj postojanja stalnog i nezavisnog pravosudnog tijela koje će suditi za najteže oblike zločina, saopšteno je iz Ministarstva pravde BiH.

Ministar pravde BiH Josip Grubeša izjavio je da je BiH uvijek dobro sarađivala sa Haškim tribunalom i da će tako biti i nastavljeno.
U govoru na Skupštini zemalja članica Rimskog statuta, koja se održava u Hagu od 16. do 24. novembra, Grubeša je naglasio značaj postojanja stalnog i nezavisnog pravosudnog tijela koje će suditi za najteže oblike zločina, saopšteno je iz Ministarstva pravde BiH.

"Svoja iskustva zasnivamo na saradnji sa Haškim tribunalom, kao i sa njegovim nasljednikom Međunarodnim rezidualnim mehanizmom, te nesumnjivoj ulozi domaćeg pravosuđa u borbi protiv nekažnjavanja krivičnih djela protiv čovječnosti i vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom", istakao je Grubeša.

Ministar pravde BiH prisustvovao je službenom izdavanju "Politike o djeci" i sastao se sa visokim komesarom za ljudska prava UN Zeidom Rad al Huseinom.

 

 

Ne propustite