(FOTO) SPEKTAKL U ARENI! Bijelo dugme bacilo publiku u trans, 20.000 pjevalo evergrin hitove!

Aktuelno
(FOTO) SPEKTAKL U ARENI! Bijelo dugme bacilo publiku u trans, 20.000 pjevalo evergrin hitove!
Prvi od tri rasporodata koncerta Bijelog dugmeta u beogradskoj Areni sinoc je kasnio pola sata zbog nezapamćene gužve na ulazima A tačno u 21 sat, sva svjetla u Areni su se pogasila, a sa scene, na kojoj se udobno smjestio sinfonijski i trubački orkestar, "Dugmići" su pozdravili 20.000 ljudu u Areni pjesmom "Noćas je ko lubenica pun mjesec iznad Bosne". Prvi je na scenu Arene izašao Alen Islamović, i zajedno s Goranom Bregovićem pozdravili su beogradsku publiku. - Dobro veče i dobro došli - kratko su se obratili legendarni muzičari a publika je grlato i horski zapjevala "Jugoslavijo na noge", pokazujući da žal za SFRJ i nekim boljim vremenima jednostavno nikad neće prestati.

Prvi od tri rasporodata koncerta Bijelog dugmeta u beogradskoj Areni sinoc je kasnio pola sata zbog nezapamćene gužve na ulazima
A tačno u 21 sat, sva svjetla u Areni su se pogasila, a sa scene, na kojoj se udobno smjestio sinfonijski i trubački orkestar, "Dugmići" su pozdravili 20.000 ljudu u Areni pjesmom "Noćas je ko lubenica pun mjesec iznad Bosne". Prvi je na scenu Arene izašao Alen Islamović, i zajedno s Goranom Bregovićem pozdravili su  beogradsku publiku.
- Dobro veče i dobro došli - kratko su se obratili legendarni muzičari a publika je grlato i horski zapjevala "Jugoslavijo na noge", pokazujući da žal za SFRJ i nekim boljim vremenima jednostavno nikad neće prestati.
- Ovo je jedna stara pjesma o jednom starom gradu, koji više ne postoji - poručio je Alen uz pjesmu. Aranžmani pjesama su blago prilagođeni muzičkoj formi koju Goran Bregović neguje posljednjih decenija sa "Orkestrom za svadbe i sahrane".
Informer
"Evo, zakleću se" Alen pjeva sa gitarom, a publika je u transu, dok parovi plešu stiskavac. Momci iz "Dugmića" nižu najveće hitove najpopularnije grupe sa ex-YU prostora, a sljedeća na repertorau je "Kao da sam drogiran".
- Da vidim ruke - viče Alen uz "Doživjeti stotu", a atmosfera u Areni doživjela je vrhunac, kada je 20.000 ljudi zapjevalo "Te noći kada umrem".
Izgleda da su stihovi "Ti si zadnji romantik na ovom svijetu što se sporo kreće i čeka raj", posebno dirnuli žensku publiku, bez obzira na dozu cinizma, koja bukvalno pada u trans. Kao da su se stare emocije probudile, a "Dugmići" su u da stvore nove.
Veliki broj poznatih ličnosti nije želio da propusti koncert godine. Među prvima pristigli su Kaja Ostojić, Kiki Lesendrić, Miodrag Dragičević, Dragan Šutanovac sa suprugom, voditelj Ivan Ivanović, Danica Drašković, Mlađan Dinkić i drugi...
Izvor Informer 

Ne propustite