U vatrenoj stihiji izgubili jedini izvor primanja: Apel za pomoć četveročlanoj porodici kojoj je izgorjela štala i krava (FOTO)

Aktuelno
U vatrenoj stihiji izgubili jedini izvor primanja: Apel za pomoć četveročlanoj porodici kojoj je izgorjela štala i krava  (FOTO)
Učinite dobro djelo i pomozite, jer nikad ne znate da li će sutra vama pomoć biti potrebna.

Da nesreća ne bira ni vrijeme ni mjesto, dokaz je i ova priča o porodici koja je u trenu izgubila štalu, zajedno sa steonom kravom koja je ujedno bila i jedini izvor primanja.

 Nesreća se dogodila u srijedu u Kuljanima, nedaleko od Zavidovića kod porodice Imamović.

Do požara je došlo sasvim slučajno kada je jak vjetar odnio iskru žari od mjesta gdje je porodica sušila sireve. Iskra je završila u suhom sijenu tako da se požar vrlo brzo razbuktao.

Ugledavši vatru, Alema Imamović, žena u čijem je vlasništvu štala, pokušala je da spasi kravu, ali u tome su je spriječile komšije obzirom da bi svoj život dovela u opasnost jer vatra je već uzela svoj danak.

Nažalost, krava je živa izgorjela, a da slučaj bude još žalosniji, ovoj četveročlanoj porodici, pripravci od mlijeka su bili jedini izvori primanja.

Alemin suprug je nezaposlen a imaju i dvoje male djece, i dobro bi im došlo da mogu na neki način nadoknaditi izgubljenu kravu.

pozar-2

(Ispod izgorjelih greda vidljivi i ostaci izgorjele krave)

Nakon nesreće, posjetila ih je i humanitarna organizacija iz Zavidovića, "Dobra djela Tajna uspjeha "(Udruženje DHD), gdje su porodici ukazali prvu pomoć u vidu osnovnih namirnica za preživljavanje i pokrenuli humanitarnu akciju za sve dobre ljude koji žele, i koji su u mogućnosti da pomognu.

Akcija je usmjerena za prikupljanje novaca kako bi se kupila druga krava.

pozar-3

Pomoći možete putem bankovnog računa "Udruženja DHD" ili preko Paypal računa:
Bankovni račun "DHD udruženja":
UNION BANKA DD SARAJEVO
Broj računa : 1020320000033472
IBAN račun: BA391020320000033472 SWIFT-UBKSBA22
Paypal: dhd.humanost@gmail.com
Broj mobitela za sve ostale info: +38761 250 152

Učinite dobro djelo i pomozite, jer nikad ne znate da li će sutra vama pomoć biti potrebna.

Ne propustite