Vilsonovo šetalište bit će pretvoreno u zimski grad sa klizalištem

Bosna i Hercegovina
Vilsonovo šetalište bit će pretvoreno u zimski grad sa klizalištem
Pored već tradicionalnog Sarajevo Holiday Marketa na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović, građani Sarajeva, ali i svi oni koji posjete glavni grad tokom zime, moći će uživati u još jednoj zimskoj čaroliji koja će nositi naziv Ledena čarolija.

Pored već tradicionalnog Sarajevo Holiday Marketa na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović, građani Sarajeva, ali i svi oni koji posjete glavni grad tokom zime, moći će uživati u još jednoj zimskoj čaroliji koja će nositi naziv Ledena čarolija. Općina Novo Sarajevo izdvojila je 82.000 KM kako bi na Vilsonovom šetalištu u periodu od 25. decembra do 25. januara postavili zimski grad koji će nuditi raznolike sadržaje za sve generacije. Posjetioci će, između ostalog, moći uživati u klizalištu sa svom pratećom opremom, ukrašenom drvenom kućicom, natkrivenim štandovima i velikom jelkom, dok će prostor u neposrednom okruženju biti dekorisan kako bi se u punom sjaju dočarala praznična atmosfera.

"Trenutno je u toku postupak odabira najpovoljnijeg ponuđača po raspisanom Javnom pozivu za postavku zimskog grada. Ponuđač koji bude odabran će, između ostalog, imati i obavezu da predloži vizualni identitet zimskog grada, organizuje prigodnu manifestaciju povodom njegovog otvaranja te osmisli kreativan i zabavan programski sadržaj za sve posjetioce", saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo. 

Očekuje se da će zimski grad privući veliki broj posjetilaca, uljepšati turističku ponudu grada i oživjeti Vilsonovo šetalište i tokom zimskih dana.

Ne propustite