Izručenje Sefića može trajati od mjesec do mjesec i pol dana

Bosna i Hercegovina
Izručenje Sefića može trajati od mjesec  do mjesec i pol dana
Izručenje Sanjina Sefića moglo bi potrajati od mjesec do mjesec i pol dana, on je ostao pri redovnom ekstradicijskom procesu, kazala je za TV1 glavna tužiteljica KS Dalida Burzić. "Samim tim što je odbio hitni ekstradicijski postupak, smatra se da je odbio izručenje BiH. Zbog toga postupak traje duže", pojasnila je Burzić. Dodala je da je u slučaju da je Sefić pristao na hitan postupak izručenja, on bi već bio u BiH.

 Izručenje Sanjina Sefića moglo bi potrajati od mjesec do mjesec i pol dana, on je ostao pri redovnom ekstradicijskom procesu, kazala je za TV1 glavna tužiteljica KS Dalida Burzić.
"Samim tim što je odbio hitni ekstradicijski postupak, smatra se da je odbio izručenje BiH. Zbog toga postupak traje duže", pojasnila je Burzić.

Dodala je da je u slučaju da je Sefić pristao na hitan postupak izručenja, on bi već bio u BiH.

Sanjin Sefić se sumnjiči da je u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, a prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Sefić je 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i R Srbije. Lišen je slobode 12. oktobra u Novom Sadu.

Izvor TV1 

Ne propustite