Masna kosa-savjeti

Moda i ljepota
Masna kosa-savjeti
Masna kosa – savjeti

Masna kosa – savjeti

Masna i neuredna kosa čest je problem velikog broja žena. Koliko ste je samo puta oprali, koliko preparata i frizera promjenili, ali ona je i dalje ista – masna. Evo nekoliko savjeta iz prve ruke koji bi vam mogli pomoći. Probajte – ništa vas ne košta!
MLAKA VODA, BLAG ŠAMPON

Glavni uzrok masne kose jeste preterano lučenje lojnih žlezda kože uslijed poremećenog rada metabolizma. Naravno, hrana je prvo o čemu treba voditi računa, ali ne i jedino. Prvo, ako kosu perete svakog dana (jer drugačije ne možete) morate je prati blagim šamponima biljnog sastava sa dodacima lavande, kadulje, mliječne, limunske ili jabučne kiseline koje ne iritiraju lojne žlijezde na pretjerani rad. Osim toga, važno je i to da biste kosu trebali prati mlakom vodom, jer vruća dodatno stimuliše lojne žlezde. I nikako ne trljajte kosu ili tjeme, već ga blago masirajte vrhovima prstiju. Takođe, dobri su i šamponi sa dodatkom gline, jer ona upija masnoću.
BABY PUDER

Riječ je o triku poznatom kao – suho pranje. Kada nemate vremena za pranje kose, u najlonsku čarapu stavite malo pudera, čarapu obmotajte oko četke za kosu, tako da zubci četke blago probiju čarapu i sada četkajte kosu dok se ne potroši puder. Nakon što ste iščetkali kosu, uzmite običnu četku i njom još jednom prođite kroz kosu kako biste otresli višak pudera. Kosa će dobiti na volumenu i djelovat će čisto, ali ipak ćete morati da je operete prije spavanja, najbolje šamponom na bazi limuna.
KOLONJSKA VODA

Pamučnu vatu natopite sa malo kolonjske vode, i zatim njom nježno natrljajte teme glave. Kosa će biti suvlja i mirisnija, ali ipak nemojte pretjerivati sa količinom. I zbog mirisa, ali i rizika da kosu u potpunosti isušite. Pomalo..

 

 

 

Ne propustite