Talentovana studentica Senada hobi izrade nakita pretvorila je u posao

Praktična žena
Talentovana studentica Senada hobi izrade nakita pretvorila je u posao
Iako se u posljednje vrijeme mnoge djevojke odlučuju na pokretanje vlastitog biznisa, samo neke zaista uspjevaju očarati javnost zasićenu ponudom koja nas zasipa sa svih strana. Jedna od njih je i Senada Karić, dizajnerica čiji brend nosi ime Šarene Džidže.

Iako se u posljednje vrijeme mnoge djevojke odlučuju na pokretanje vlastitog biznisa, samo neke zaista uspjevaju očarati javnost zasićenu ponudom koja nas zasipa sa svih strana. Jedna od njih je i Senada Karić, dizajnerica čiji brend nosi ime Šarene Džidže. Naime, njen nakit nose i mnoge poznate osobe kao što su bosanskohercegovačka blogerica, Sabrina Tubić te OBN-ova voditeljica, Maja Munda.

Talentovana Senada otkrila nam je u čemu pronalazi inspiraciju, kako se počela baviti ovim poslom te u čemu je tajna uspjeha. 

1. Šta Vas je podstaklo da počnete dizajnirati nakit i u čemu pronalazite inspiraciju i motivaciju?

Svoj rad sam započela prvenstveno iz hobija jer sam i sama veliki zaljubljenik u nakit i općenito u džidže. Jako je teško danas pronaći inspiraciju u moru istih ili sličnih stvari, ali uvijek postoje neiscrpni izvori u svemu ovome.

2. Osim nakita, prodajete i jedinstvene slatkiše sa različitim natpisima i slikama. Izuzetno ste svestrani.

Osim nakita također pravim čokoladice sa slikama vama dragi osoba ili natpisa ,ovisno šta kupac želi, a pored toga pravim i ukrasne čaše za mladence.

3. Na koji način javnosti predstavljate svoje radove?

Radove sam ispočetka predstavljala svojim prijateljicama, a kada sam uvidjela da se i njima sviđa onda sam počela da objavljujem na svom fb profilu. Nakon toga sam došla na ideju da napravim stranicu koja će biti dostupna svim kupcima u BiH i ta stranica danas broji preko 5500 osoba koje me prate i podržavaju moj rad. 

4. Vaše radove nose i neke poznate ličnosti poput Sabrine Tubić. Koliko Vam znače pohvale i oduševljenje djevojaka?

Čovjek koji radi neki hobi iz ljubavi svaka pohvala i kritika mu puno znači i nekako je posebno tretira.

5. Da li su ti poslovi isplativi i kako se nosite s konkurencijom jer je tržište zaista nemilosrdno?

Hobi se itekako isplatio, barem za džeparac jednog studenta uvijek dobro dođe. U vrijeme kada sam ja počela da izrađujem nakit nije bilo puno djevojaka kao što sada tržište nudi, ali ja se uvijek vodim onom "Svako ima svoju nafaku".

6. Da li imate neku posebnu, dragu uspomenu koja Vam se urezala u sjećanje?

Kroz svoj posao, slobodno mogu tako da ga nazovem doživjela sam mnoštvo neprijatnosti i lijepih stvari. Međutim, uvijek ono ljepše prevagne tako da nova prijateljstva i lijepa iskustva daju neki vjetar u leđa za dalji rad.

7. Da li poklone uglavnom naručuju djevojke za svoje momke ili je situacija drugačija? 

Poklone uglavnom naručuju djevojke za svoje jače polovine, ali takođe i muškarci se javljaju da iznenade svoje djevojke za njihove godišnjice, rođendane i slično.

8. Koju biste poruku za kraj poslali svim djevojkama i ženama koje bi se željele baviti s ovim poslom, ali još uvijek oklijevaju.

Svim djevojka ili starijim damama koje imaju malo više slobodnog vremena želim kazati da se slobodno okušaju u ovoj vrsti posla, prvo što ćete ispuniti svoje vrijeme, osjećat ćete se korisno i naravno uz sve ovo zaradit ćete sebi određenu platu i uživati u njenom trošenju. 

 

Ne propustite