Usvojen program proslave Dana Republike Srpske

Bosna i Hercegovina
Usvojen program proslave Dana Republike Srpske
U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i u distriktu Brčko biće obilježen 9. januar - Dan Republike Srpske, a u Banjaluci će biti organizovan bogat kulturno-umjetnički program, zaključeno je danas na prvoj sjednici Odbora za proslavu Dana Republike, kojom je predsjedavao predsjednik Srpske Milorad Dodik.

U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i u distriktu Brčko biće obilježen 9. januar - Dan Republike Srpske, a u Banjaluci će biti organizovan bogat kulturno-umjetnički program, zaključeno je danas na prvoj sjednici Odbora za proslavu Dana Republike, kojom je predsjedavao predsjednik Srpske Milorad Dodik. Kao i prethodnih godina, predviđeni su tradicionalni prijemi kod predsjednika Republike za predstavnike zakonodavnih i izvršnih organa i institucija, pravosudnih organa Republike Srpske, predstavnike Srpske u zajedničkim organima BiH, vjerskih zajednica, kulturnih i naučnih radnika, privrednika, predstavnike boračkih organizacija, sportista, studenata, nagrađenih učenika i medija.

Program proslave 9. januara - Dana Republike Srpske 2017. godine predviđa polaganje vijenaca na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske i borcima NOR-a, na Spomen kosturnicu, na spomenik banjalučkim bebama, kao i na spomen-obilježju bivšem predsjedniku Republike Srpske Milanu Jeliću. Programom obilježavanja predviđena je i dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima i održavanje sjednice Senata Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske. Svečana akademija povodom Dana Republike Srpske biće održana 9. januara u sportskoj dvorani "Borik". Programom je predviđeno i tradiconalno obilježavanje Dana Republike Srpske u Brčko distriktu.

Ne propustite