Kosu nije prala više od godinu, evo što se dogodilo?

Moda i ljepota
Kosu nije prala više od godinu, evo što se dogodilo?
Prije je koristila skupe šampone i kosu prala svakih tri dana

Prije je koristila skupe šampone i kosu prala svakih tri dana. Unatoč potrošenom vremenu i novcu, njezina kosa i dalje je bila masna pa se okrenula alternativi
Kayleigh Thomas prije više od godinu dana prestala je prati kosu šamponom. – Koristila sam skupe šampone za kosu, prala je svakih tri dana,  a, iako sam potrošila puno novca i vremena kosa bi mi uvijek bila masna. Onda bih koristila šampon za suho pranje, a na kraju sam kosu većinom vezala u rep jer se nisam htjela time zamarati.

Nakon što sam saznala da u šamponu postoje sulfati shvatila sam da trebam promjenu – ispričala je Kayleigh za Marie Clarie. Probala je organske šampone, ali nisu pomogli. Naišla je na članaka blogerice koja dvije godine nije prala kosu šamponom, a kosa joj je izgledala izvrsno.
– Istražila sam sve opcije i počela. Iako će vam kosa na početku izgledala jako prljavo ili masno, ona zapravo prolazi kroz period prilagodbe. Glinom sam iščeščljavala prljavštinu iz kose – ispričala je. Odlučila je koristiti prah mješavine trava, a najvažnije joj je da sredstvo za čišćenje u sebi ne sadrži kemikalije. 

Otkako kosu ne pere šamponom, kosa izgleda bujniije, brže raste, a dobila je na volumenu i debljini. Jedini dan kad je odlučila koristiti stare proizvode bio je za njezino vjenčanje. – Mislim da mi je dozvoljen barem jedan cheat day – zaključuje Kayleigh. 

Ne propustite