Šta u pismu Savez za promjene traži od ministara u Vladi RS

Bosna i Hercegovina
Šta u pismu Savez za promjene traži od ministara u Vladi RS
Predstavnici Saveza za promjene /SzP/ su u pismu svim ministrima u Vladi RS zatražili odgovor na pitanje da li će u skladu sa ustavom i zakonom Srpske sarađivati sa 19 gradova i opština u kojima na proteklim lokalnim izborima nije pobijedio SNSD.

Predstavnici Saveza za promjene /SzP/ su u pismu svim ministrima u Vladi RS zatražili odgovor na pitanje da li će u skladu sa ustavom i zakonom Srpske sarađivati sa 19 gradova i opština u kojima na proteklim lokalnim izborima nije pobijedio SNSD. U pismu povodom javnog nastupa lidera SNSD-a Milorada Dodika, u kojem je najavio da ministri neće sarađivati sa opštinama u kojima SNSD nije pobijedio, iz SZP-a pitaju ministre šta će konkretno i pojedinačno, te u kojem periodu uraditi za opštine i gradove u kojima je pobijedio SzP.

Načelnici opštine iz SzP-a pitaju ministre kada će biti u prilici da s njima o tome razgovaraju, navodeći da ni predstavnici SNSD-a ni SzP-a funkcije ne obavljaju u ime stranaka, već isključivo u ime svih građana. "Očekujemo i nadamo se da se o ovim pitanjima što prije izjasnite svi pojedinačno, kao i da najkasnije za 10 dana bude organizovan zajednički sastanak", navedeno je u saopštenju načelnika.

Iz SzP-a poručuju da će, ako ne dobiju odgovor, smatrati da su ministri kao odgovorni ljudi u ministarstvima bitnim za funkcionisanje lokalnih zajednica lično donijeli odluku o prekidu saradnje. Pismo je u ime Kostajnice, Doboja, Petrova, Teslića, Bijeljine, Lopara, Ugljevika, Bratunca, Osmaka, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Sokoca, Berkovića, Gacka, Čajniča, Istočnog Mostara, Kotor Varoša, Šamca i Rudog potpisao gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Ne propustite