Tuzla spremna za Drugi bosanskohercegovački Festival vina i hrane

Aktuelno
Tuzla spremna za Drugi bosanskohercegovački Festival vina i hrane
Drugi bosanskohercegovački Festival vina i hrane Tuzla 2016. održaće se 24. i 25. novembra 2016. godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, u organizaciji Udruženja BH Festival i izvršnoj produkciji Freestyle marketing agencije Tuzla. "Festival je jedinstven godišnji projekt koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima i delikatesama iz Bosne i Hercegovine. Uvjereni smo da ćemo kao organizatori uspjeti u namjeri da ostvarimo kontinuitet i zadržimo visoke standarde glede kvaliteta Festivala koje smo pred sebe postavili te da ćemo ispratiti sve aktuelne tokove iz ove oblasti", saopćeno je iz kompanije Bingo. Ovo je jedini festival na kojem učestvuju isključivo domaći proizvođači vina i delikatesa. Napominjemo da je prošle godine na Prvom bosanskohercegovačkom festivalu vina i hrane učestvovalo 30 izlagača, od kojih 15 vinara predstavljajući prvoklasna vina domaće proizvodnje širom BiH i 15 proizvođača hrane (proizvođača delikatesa). "Cilj manifestacije je promocija vinske kulture i naših autohtonih vrsta vina i hrane, prvenstveno među građanima i vinarima, a potom i svima koji dolaze u Grad Tuzlu. Ovo je jedinstvena prilika i mogućnost ugostiteljima da probaju najbolja vina i delikatese a potrošačima da saznaju nešto više o vinogradarstvu i proizvodnji vina. Iako Bosna i Hercegovina tek postaje prepoznatljiva u svijetu kao nova vinska zemlja, još uvijek nažalost nismo učvrstili svoju poziciju na vinskoj karti svijeta, unatoč tome što je vinarstvo kroz stoljeća bilo vrlo važna privredna aktivnost", stoji u saopćenju kompanije Bingo.

Drugi bosanskohercegovački Festival vina i hrane Tuzla 2016. održaće se 24. i 25. novembra 2016. godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, u organizaciji Udruženja BH Festival i izvršnoj produkciji Freestyle marketing agencije Tuzla.    

"Festival je jedinstven godišnji projekt koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima i delikatesama iz Bosne i Hercegovine. Uvjereni smo da ćemo kao organizatori uspjeti u namjeri da ostvarimo kontinuitet i zadržimo visoke standarde glede kvaliteta Festivala koje smo pred sebe postavili te da ćemo ispratiti sve aktuelne tokove iz ove oblasti", saopćeno je iz kompanije Bingo.

Ovo je jedini festival na kojem učestvuju isključivo domaći proizvođači vina i delikatesa.

Napominjemo da je prošle godine na Prvom bosanskohercegovačkom festivalu vina i hrane učestvovalo 30 izlagača, od kojih 15 vinara predstavljajući prvoklasna vina domaće proizvodnje širom BiH i 15 proizvođača hrane (proizvođača delikatesa).

"Cilj manifestacije je promocija vinske kulture i naših autohtonih vrsta vina i hrane, prvenstveno među građanima i vinarima, a potom i svima koji dolaze u Grad Tuzlu. Ovo je jedinstvena prilika i mogućnost ugostiteljima da probaju najbolja vina i delikatese a potrošačima da saznaju nešto više o vinogradarstvu i proizvodnji vina. Iako Bosna i Hercegovina tek postaje prepoznatljiva u svijetu kao nova vinska zemlja, još uvijek nažalost nismo učvrstili svoju poziciju na vinskoj karti svijeta, unatoč tome što je vinarstvo kroz stoljeća bilo vrlo važna privredna aktivnost", stoji u saopćenju kompanije Bingo.

 

Ne propustite