Njega kose-kosa bez sjaja, beživotna i oštećena kosa

Moda i ljepota
Njega kose-kosa bez sjaja, beživotna i oštećena kosa
Kosa bez sjaja, bez volumena, beživotna ili opet – neukrotiva kosa.. samo su neki od problema sa kojima se žene susreću svakodnevno.

Kosa bez sjaja, bez volumena, beživotna ili opet – neukrotiva kosa.. samo su neki od problema sa kojima se žene susreću svakodnevno. Pripremili smo vam nekoliko savjeta za svaku od pomenutih muka. Nadamo se da će koristiti.
TANKA I BEŽIVOTNA KOSA

Vaša kosa je tanka, nema volumen i pada ravno? Idealno rješenje za vaš problem jeste odabrati stepenastu frizuru, nemojte upotrebljavati preparate koji će oštetiti vašu kosu i time joj još više ugasiti sjaj, već isključivo one preparate namjenjene vašem tipu kose. Kada se farbate birajte pramenove prirodnih nijansi jer oni vizuelno povećavaju volumen vašoj kosi. Takođe, kada sušite kosu, uvijek je sušite od tjemena ka krajevima.
KAKO DO VEĆEG SJAJA?

Klimatski uslovi, UV zračenje i brojni drugi faktori utiču na to da kosa ne pada prirodno već da dlake budu nakostrešene. Zbog toga se svjetlost ne odbija od vašu kosu, što za posljedicu ima da ona gubi sjaj. Šamponi i regeneratori koji potpomažu hidriranje dlake najbolje su rješenje za vaš problem. Dodatno, jednom nedjeljno nanesite neko pakovanje za sjaj, a posljednji mlaz kojim ispirate kosu nek bude hladan kako bi se zatvorile ljuspice dlake zbog kojih se kosa i kostreši.
KAKO UKROTITI LOKNE?

Vječito je prokletstvo da uvijek želiš ono što nemaš ili ne možeš imati. Tako žene sa kovrdžavom kosom žele ravnu, a ove sa ravnom talasastu kosu. Ipak, imati lokne, koliko god zanimljivo zvučalo kao ideja, u praksi zahtjeva poseban trud i posebnu njegu. Kovrdžavu kosu ne valja prati svaki dan. Najbolje je prati je na svaka tri do četiri dana. Pri sušenju kovrdžava kosa se nikada ne četka, već se gnječi prstima, a nakon pranja, a prije sušenja poželjno je na nju nanijeti pjenu. Što se preparata tiče, zna se – samo oni specijalizovani za lokne i neposlušnu kosu.

Ne propustite