Izudin Tahirović osuđen na 20 godina zbog ubistva Mirze Raščića

Bosna i Hercegovina
Izudin Tahirović osuđen na 20 godina zbog ubistva Mirze Raščića
Izudin Tahirović danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva s predumišljajem navijača Fudbalskog kluba Željezničar Mirze Raščića 16. aprila 2015. godine i ilegalnog držanja oružja i municije.

Izudin Tahirović danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva s predumišljajem navijača Fudbalskog kluba Željezničar Mirze Raščića 16. aprila 2015. godine i ilegalnog držanja oružja i municije. Tokom postupka je dokazano da je Tahirović imao motiv za ubistvo iako on nije u potpunosti razriješen.

Tahirović je nakon ubistva Raščića pobjegao, ali su ga pripadnici sarajevske policije istu noć uhapsili. On se branio šutnjom. Od trenutka hapšenja se nalazio u pritvoru, a optužnica protiv njega je potvrđena 7. jula 2015. godine. 

Pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Tahirović se izjasnio da nije kriv. Tokom suđenja su pozvani brojni svjedoci koji su tvrdili isto - Tahirović i Raščić nisu bili u kontaktu i znali su se samo preko tribine. 

Naime, navedenog datuma Raščić je sa svojim drugovima s tribine u prostorijama udruženja Plavih prikupljao novac za gostujuću utakmicu FK Željezničar u Vitezu. Prema izjavama svjedoka, Tahirović se tog dana sukobio s Amarom Zulićem, otišao sa stadiona i vratio se u udruženje te ispalio četiri metka u pravcu Raščića koji je sjedio u lijevom dijelu prostorije, a nedugo nakon toga je i preminuo.

Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu danas su se prije presude okupili rodbina, roditelji i navijači Fudbalskog kluba (FK) Željezničar.

Ne propustite