Hamilton: Sanjao sam ovu pobjedu još otkad sam prvi put gledao Sennu!

Automoto
Hamilton: Sanjao sam ovu pobjedu još otkad sam prvi put gledao Sennu!
Aktuelni svjetski prvak Lewis Hamilton bio je oduševljen nakon prve pobjede u Brazilu, te istakao da mu je to jedan od najlakših trijumfa u karijeri.

Aktuelni svjetski prvak Lewis Hamilton bio je oduševljen nakon prve pobjede u Brazilu, te istakao da mu je to jedan od najlakših trijumfa u karijeri.

Britanac je s pole positiona vodio cijelu utrku, a za razliku od većine konkurenata nije imao problematičnih trenutaka kao što je gubitak kontrole nad bolidom uprkos katastrofalnim vremenskim uvjetima jučer.

Tako je stigao do 52. pobjede u karijeri.

"Za mene je to bila lagana vožnja na vrhu poretka, kad pada kiša obično je to dobar dan za mene", rekao je Lewis nakon devete pobjede u sezoni.

"Bila je to vjerovatno jedna od lakših pobjeda. Obično je ovdje vrlo teško kad pada kiša, ali iskreno nisam imao nikakvih okreta niti teških trenutaka. Bilo je prilično jednostavno. Silverstone 2008. bio je puno teži od ovoga".

Hamilton uoči posljednje utrke prvenstva zaostaje 12 bodova za timskim kolegom Rosbergom koji, ako Britanac pobijedi, može završiti treći i po prvi put postati svjetski prvak.

"Lovim, lovim…sve što mogu učiniti je ovo što sad radim", poručio je Hamilton.

"Tim mi daje sjajan bolid, a pouzdanost je napokon vrlo dobra što pokazuju i rezultati. Dat ću sve od sebe, Abu Dhabi je generalno dobra utrka za mene".

“Pobjeda u Brazilu moj je san otkako sam prvi put gledao Ayrtona Sennu s pet ili šest godina",  priznao je Lewis.

Ne propustite