Magnetne maske nove generacije

Moda i ljepota
Magnetne maske nove generacije
Najnoviji razvoj industrije ljepote donosi maske za lice sa česticama magneta.

Najnoviji razvoj industrije ljepote donosi maske za lice sa česticama magneta.

„Gvozdene“ maske regenerišu i čiste kožu lica.

Kao što je poznato, ljudsko tijelo ima svoje elektromagnetno polje stvoreno od naelektrisanih jona metala u krvi i električne aktivnosti neurona. Interakcijom sa tim poljem, magneti imaju različite korisne efekte na ljudsko tijelo, na primjer, oni poboljšavaju sposobnost krvi da prenosi kiseonik i hranljive materije.

Magnetne maske
Magnetne maske sadrže metalne čestice, uglavnom gvožđa, koje uklanjaju iz kože svu nečistoću uz pomoć magneta. Magnet stvara slabo polje koje ažurira ćelije kože. Naravno, magnet - nije jedina aktivna komponenta. Ove maske takođe vlaže, omekšavaju kožu i imaju i anti-inflamatorne sastojke. Maska zapravo čistom fizikom izvlači sve nečistoće iz naše kože. Maska značajno poboljšava teksturu kože: nakon prve primene, koža postaje blistava, meka i glatka, a ton ujednačen.

Kako se koristi?
Maska se nanosi kao i svaki druga, na čistu kožu. Crnu masku, koja je u tečnom obliku i sadrži sitne čestice gvožđa, nanosite direktno na kožu. Nakon pet do deset minuta masa postaje čvrsta i suha i uvlači se u sve pore na licu. Nakon toga, magnetom se maska jednostavno odvaja od kože i pritom izvlači sve nečistoće koje su se nalazile na površini kože, ali i one koje su se nalazile u porama.

Upotreba ove maske ima mnoge prednosti: zabavna je i što je najvažnije, efikasna.

Ne propustite