Kako da vam omiljena obuća uvijek izgleda kao nova

Moda i ljepota
Kako da vam omiljena obuća uvijek izgleda kao nova
Predstavljamo vam savjete za njegu obuće, koji će im produžiti trajanje i uljepšati izgled...

Predstavljamo vam savjete za njegu obuće, koji će im produžiti trajanje i uljepšati izgled...

Bez obzira na to kakve cipele imate, od meke kože ili lakovane, mnogo će bolje izgledati ako nemaju fleke po površini materijala. Zato vam predstavljamo par savjeta koji će vam u tome pomoći.

Ublažite ogrebotine na kožnim, lakovanim cipelama sa vazelinom
Ogrebotine su neizbježne kada imate lakovanu obući - bilo da su crne ili u nude boji. Jednostavan savjet je: nanesite malo vazelina na čistu tkaninu i nježno ga utrljajte na izgrebani dio. Utrljavajte dok ogrebotina ne nestane. Ovo je takođe najbolji način za uklanjanje prljavštine sa lakovane obuće i dodavanje sjaja.

Pravu kožu očistite uz pomoć balzama za kosu
Vaše kožne čizme ne izgledaju kao na kada se ih kupilii ne želite više toliko da ih nosite. Umjesto da kupite sredstvo za poliranje, iskoristite balzam za kosu i utrljajte malu količinu u kožu. Vosak iz balzama će hidrirati kožu, baš kao što to radi sa vašom kosom.

Očistite fleke sa patika uz pomoć sunđera
Vjerovatno ste čuli za magični sunđer, koji prodaju Vileda i mnogi proizvođači, za čišćenje upornih fleka u kući? Upravo sa tim sunđerom možete očistiti sve fleke sa patika. Dovoljno je da ga malo pokvasite, protrljate fleku i patike će vam biti kao nove.

Očistite fleke sa antilop kože uz pomoć gumice za brisanje
Ako primjetite fleku na cipelama od antilop kože, nemojte odmah paničiti jer se može lako skinuti. Uzmite čistu, nekorištenu gumicu (najbolje bijele ili roze boje) i pređite preko fleke. Trenje će izazvati podizanje prljavštine, pa će se lako skinuti sa vlakana antilop kože.

Osvježite gumene čizme maslinovim uljem
Bijeli sloj preko gumenih čizmi izgleda baš ružno. Ali, možete ih sa lakoćom osvježiti i skinuti taj sloj. Potrebno je da samo malo maslinovog ulja stavite na čistu tkaninu i da ga utrljate u gumu, kružnim pokretima. Nije potrebno stavljati previše ulja, dovoljno je par kapljica.

Ne propustite