Ministarstvo branitelja PŽ-a zahtijeva oslobađanje pripadnika HVO-a

Bosna i Hercegovina
Ministarstvo branitelja PŽ-a zahtijeva oslobađanje pripadnika HVO-a
Ministarstvo branitelja Posavske županije priopćilo je kako zahtijeva da se nedavno uhapšeni branitelji HVO puste na slobodu.

Ministarstvo branitelja Posavske županije priopćilo je kako zahtijeva da se nedavno uhapšeni branitelji HVO puste na slobodu.

"Puštanjem na slobodu nevino optuženog i uhićenog Marka Baotića pokazatalj je da smo i kod naših ranijih istupa bili apsolutno u pravu kada smo tražili da se svi uhićeni pripadnici HVO i HV-a s područja Orašja puste na slobodu, jer su nedužni privedeni i utamničeni", stoji u priopćenju.

U Ministarstvu branitelja drže kako su njihove tvrdnje bile opravdane, te da je riječ o proizvoljnim i neselektivnim optužnicama koje su nastale u Banjoj Luci tijekom ratnih godina.

 "Ono što nas u Posavini posebno zabrinjava je činjenica da ozbiljan sud može dati vjeru takvim fabriciranim optužnicama koje su podignute bez ikakvih dokaza. Ovakvim načinom tužiteljstvo BiH, koje uhićuje Hrvate u Posavini bez ikakvih dokaza i vrši nad njima teror, njima i njihovim obiteljima nanosi sramotu, baca na njih ljagu i sramoti nevine ljude", navodi se u priopćenju.

 Ministarstvo branitelja Posavske županije zahtijeva puštanje na slobodu svih uhićenih i drže kako je na primjeru Marka Baotića vidljivo da su se optužnice podnosilo proizvoljno, i da su politički i nacionalno obojene.

„I dalje stojimo na stajalištu da se Republika Hrvatska mora još jače angažirati u ovom slučaju, pomoći nevino uhićenim svim raspoloživim sredstvima i resursima i pokazati da stoji iza svojih državljana i svojih časnika“, navodi se u priopćenju iz Ministarstvo branitelja Posavske županije kojeg potpisuje minsitar Marijan Kopić.

Ne propustite