Brazil deklasirao Argentinu: Gaučosi na rubu propasti

Fudbal
Brazil deklasirao Argentinu: Gaučosi na rubu propasti
Brazil je u dvoboju 11. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji svladao (3:0) Argentinu, tako zadržao prvo mjesto u skupini.

Brazil je u dvoboju 11. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji svladao (3:0) Argentinu, tako zadržao prvo mjesto u skupini. Domaći su nogometaši potpuno razbili nedorečene goste koji nisu uspjevali parirati razigranim Brazilcima. Briljirao je Neymar (gol i asistencija), a ofenzivcu Barcelone veliku je pomoć u "razbijanju gaučosa" pružio i Gabriel Jesus (dvije asistencije). Ovaj je dvoboj odigran u Belo Horizonteu, na stadionu Mineirao na kojem je Brazil u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine "demoliran" (7:1) od Njemačke.

Brazil je do vodstva stigao u 24. minuti. Neymar je lukavo odigrao za Coutinha koji se prvo varkom tijela riješio Otamendija, a onda s ruba kaznenog prostora neobranjivo pogodio za vodstvo domaćina. Brazilci su dominirali prvim dijelom, a u samom finišu dvoboja stigli do novog pogotka. Gabriel Jesus je sada povukao kontranapad, na lijevoj strani pronašao Neymara koji je izašao sam na Romera i mirno pogodio za 2:0...

Zanimljivo, bio je to 50. pogodak najboljeg brazilskog nogometaša u reprezentativnom dresu, a Neymaru je za takav uspjeh trebalo tek 74 nastupa. Više golova za Brazil zabili su samo Pele (77), Ronaldo (62) i Romario (55). Neymar je svoj jubilej proslavio još jednom sjajnom predstavom u nacionalnom dresu, tako zadržao Brazil na prvom mjestu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji...

I nastavkom su dominirali domaći nogometaši; Brazil je na 3:0 mogao povisiti u 55. minuti. Paulinho je već zaobišao i Romera, no njegov je pokušaj prije gol-linije zaustavio Zabaleta. Opasno je u istoj minuti bilo i na drugoj strani, ali je udarac Di Marije zatresao tek vanjski dio mreže. Ipak, Paulinho se u listu strijelaca upisao već u 59. minuti. Marcelo je prejako ubacio s lijeve strane, Gabriel Jesus u klizećem startu povratno vratio loptu prema Paulinhu koji iz blizine zakucava loptu u mrežu za 3:0.

Rezultati: 
Kolumbija - Čile 0;0, 
Urugvaj - Ekvador 2:1 (Coates 12., Rolan 45.; Caicedo 44.), 
Paragvaj - Peru 1:4 (Riveros 10.; Ramos 49., Flores 71., Cueva 79., Benitez 85. - autogol), 
Venezuela - Bolivija 5:0 (Kouffati 3., Martinez 10., 67., 70., Otero 74.).

Tabela: 
1. Brazil 24
2. Urugvaj 23
3. Kolumbija 18
4. Ekvador 17
5. Čile 17
6. Argentina 16
7. Paragvaj 15
8. Peru 14
9. Venezuela 5
10. Bolivija 4. 

NAPOMENA: Na SP idu četiri reprezentacije, a peta u play off.

Ne propustite