Potparol Vlade Grčke: Napad na francusku ambasadu predstavlja teroristički akt

Svijet
Potparol Vlade Grčke: Napad na francusku ambasadu predstavlja teroristički akt
Portparol Vlade Grčke rekao je danas da bacanje bombe ne zgradu Ambasade Francuske u Atini predstavlja djelo terorizma. "Ovakva teroristička djela neće imati nikakav uticaj na odnose prijateljstva i solidarnosti između Grčke i Francuske", rekao je portparol, prenosi RIA Novosti. Jedan policajac povrijeđen je rano jutros kada su dvije nepoznate osobe sa motocikla bacile bombu i potom umakle policijskoj potjeri. Napadači su pobjegli u okrugu koji je dom mnogim grčkim anarhističkim organizacijama. "Vlada Grčke osuđuje napad na Ambasadu Francuske Republike i izražava podršku ranjenom pripadniku specijalnih policijskih snaga", rekao je portparol.

Portparol Vlade Grčke rekao je danas da bacanje bombe ne zgradu Ambasade Francuske u Atini predstavlja djelo terorizma.
"Ovakva teroristička djela neće imati nikakav uticaj na odnose prijateljstva i solidarnosti između Grčke i Francuske", rekao je portparol, prenosi RIA Novosti.

Jedan policajac povrijeđen je rano jutros kada su dvije nepoznate osobe sa motocikla bacile bombu i potom umakle policijskoj potjeri.

Napadači su pobjegli u okrugu koji je dom mnogim grčkim anarhističkim organizacijama. "Vlada Grčke osuđuje napad na Ambasadu Francuske Republike i izražava podršku ranjenom pripadniku specijalnih policijskih snaga", rekao je portparol.

Ne propustite