Esed Radeljaš i još tri uhapšene osobe predati Tužilaštvu KS

Bosna i Hercegovina
Esed Radeljaš i još tri uhapšene osobe predati Tužilaštvu KS
Osnivač Stranke za bolje Goražde Esed Radeljaš, pomoćnica bivšeg načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića Jasmina Horo, bivši pravobranilac Općine Novi Grad Nedžad Kapetanović i šef Odsjeka za imovinsko-pravne poslove Općine Novi Grad Jusuf Čaušević su predati u Tužilaštvo KS.

Osnivač Stranke za bolje Goražde Esed Radeljaš, pomoćnica bivšeg načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića Jasmina Horo, bivši pravobranilac Općine Novi Grad Nedžad Kapetanović i šef Odsjeka za imovinsko-pravne poslove Općine Novi Grad Jusuf Čaušević su predati u Tužilaštvo KS. Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić za Novi.ba je kazala da će Radeljaš i ostali u prostorijama Tužilaštva biti zadržani 24 sata.

"Nakon što ih sasluša postupajući tužilac, odlučit će se o daljnjim mjerama, odnosno da li će biti zatražen pritvor za navedene osobe", kazala je Bavčić.

Podsjećamo, jučer su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) po nalogu Tužilaštva KS uhapsili Radeljaša i još tri osobe u okviru akcije "Blok" zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja u vezi s krivičnim djelom pranje novca i davanje dara i drugih oblika koristi.

Ne propustite