George H. W. Bush čestitao Trumpu na izbornoj pobjedi

Svijet
 George H. W. Bush čestitao Trumpu na izbornoj pobjedi
Bivši predsjednik George H.W. Bush čestitao je Donaldu Trumpu na pobjedi na američkim predsjedničkim izborima. Bush stariji objavio je na Twitteru da on i njegova supruga Barbara "čestitaju Donaldu Trumpu i žele mu sve najbolje dok bude predvodio Ameriku naprijed". Portparol Georgea H.W. Busha Jim McGrath kazao je da je Bush također "inicirao veoma topao i ljubazan poziv" Trumpu kako bi mu poželio sreću. On je odbio reći kako je Bush glasao.

Bivši predsjednik George H.W. Bush čestitao je Donaldu Trumpu na pobjedi na američkim predsjedničkim izborima.

Bush stariji objavio je na Twitteru da on i njegova supruga Barbara "čestitaju Donaldu Trumpu i žele mu sve najbolje dok bude predvodio Ameriku naprijed".
 
Portparol Georgea H.W. Busha Jim McGrath kazao je da je Bush također "inicirao veoma topao i ljubazan poziv" Trumpu kako bi mu poželio sreću. On je odbio reći kako je Bush glasao.
 
Bushova porodica imala je zategnute odnose s Trumpom tokom cjelokupne predizborne kampanje. Bushov mlađi sin, Jeb Bush, bio je među više od desetak kandidata koje je Trump porazio u borbi za republikansku nominaciju.
 
Jeb Bush također se obratio Trumpu porukom na Twitteru u kojoj navodi: "Molit ću se za tebe u danima i mjesecima koji dolaze", prenosi AP.

 

 

Ne propustite