Šokantan nastup Dušanke Majkić: Ko sebi može dozvoliti da predstavnike Srba bira Adil Osmanović?

Bosna i Hercegovina
Šokantan nastup Dušanke Majkić: Ko sebi može dozvoliti da predstavnike Srba bira Adil Osmanović?
U Sarajevu danas zasjeda Predstavnički dom PSBiH, a na dnevnom redu je Zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatraje Prijedloga zakona o zmjeni Zakona o lijekovima i mediciskim sredstvima o hitom postupku, piše Patria. Ove izmjene upućene su u hitnoj proceduri, jer je za sada nemoguće imenovati novi saziv Stručnog vijeća. Izmjenama je preciziran i sastav, mandat i djelovanje kao i način odlučivanja Strućnog vijeć Agencije za lijekove. Dušaka Majkić (SNSD) u toku rasprave o proceduri kazala je: - Ko sebi može dozvoliti da predstavnike Srba bira Adil Osmanović. Ostavite da predstavnike bira RS. Taj član kojeg predloži Ministarstvo civilnih poslova je presudan, jer dva čana iz RS-a neće ništa moći napraviti bez ovog jednog. Ne znam čemu ta potreba da oduzimate prava RS-a. Smijenite Lazara Prodanovića iz Stručnog savjeta, ali nemojte činiti to na način kako ste zamislili – kazala je Majkić. Aleksandra Pandurević (SDS) kazala je da nije tačno da će ministar Osmanović birati predstavnike Srba. - Savjet ministara bira, a listu odabire Ministarstvo civlnih poslova, ali opet na prijedlog Savjeta ministara. Ovdje je sporo što eko ne želi da Savez za promjene ima svog predstavnika kako bismo stali u kraj farmaceutskoj mafiji – kazala je Pandurević. Lazar Prodanović (SNSD) istakao je da osobe koje će biti u Stručnom vijeću treba biti kompetentna, a ne po zanimanju da bude član PDP-a ili SDS-a. - Nemam pravo da šutim ako je nešto nepošteno i ako je riječ o prenosu nadležnosti - kazao je Prodanović dodavši da nečija supruga iz Saveza za promjene ima ambicije da sjedne u Stručno vijeće Agencije za lijekove.

U Sarajevu danas zasjeda Predstavnički dom PSBiH, a na dnevnom redu je  Zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatraje Prijedloga zakona o zmjeni Zakona o lijekovima i mediciskim sredstvima o hitom postupku, piše Patria.

Ove izmjene upućene su u hitnoj proceduri, jer je za sada nemoguće imenovati novi saziv Stručnog vijeća. Izmjenama je preciziran i sastav, mandat i djelovanje kao i način odlučivanja Strućnog vijeć Agencije za lijekove.

Dušaka Majkić (SNSD) u toku rasprave o proceduri kazala je:

- Ko sebi može dozvoliti da predstavnike Srba bira Adil Osmanović. Ostavite da predstavnike bira RS. Taj član kojeg predloži Ministarstvo civilnih poslova je presudan, jer dva čana iz RS-a neće ništa moći napraviti bez ovog jednog. Ne znam čemu ta potreba da oduzimate prava RS-a. Smijenite Lazara Prodanovića iz Stručnog savjeta, ali nemojte činiti to na način kako ste zamislili – kazala je Majkić.

Aleksandra Pandurević (SDS) kazala je da nije tačno da će ministar Osmanović birati predstavnike Srba.

- Savjet ministara bira, a listu odabire Ministarstvo civlnih poslova, ali opet na prijedlog Savjeta ministara. Ovdje je sporno što eko ne želi da Savez za promjene ima svog predstavnika kako bismo stali u kraj farmaceutskoj mafiji – kazala je Pandurević.

Lazar Prodanović (SNSD) istakao je da osobe koje će biti u Stručnom vijeću treba biti kompetentna, a ne po zanimanju da bude član PDP-a ili SDS-a.

- Nemam pravo da šutim ako je nešto nepošteno i ako je riječ o prenosu nadležnosti - kazao je Prodanović dodavši da nečija supruga iz Saveza za promjene ima ambicije da sjedne u Stručno vijeće Agencije za lijekove.

Ne propustite