Simpsonovi su prije čak 16 godina predvidjeli da će Trump biti predsjednik SAD-a (VIDEO)

Zanimljivosti
 Simpsonovi su prije čak 16 godina predvidjeli da će Trump biti predsjednik SAD-a (VIDEO)
Američka animirana serija "The Simpsons", postala je jedna od onih proročanskih obzirom da je tokom svojih 28 sezona predvidjela neke zaista nevjerovatne stvari, čak i one koje se odnose i na budućeg predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa.

Američka animirana serija "The Simpsons", postala je jedna od onih proročanskih obzirom da je tokom svojih 28 sezona predvidjela neke zaista nevjerovatne stvari, čak i one koje se odnose i na budućeg predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa.

U epizodi koja je prikazana 2000. godine "Simpsonovi" su predvidjeli kako će upravo on biti izabran za predsjednika SAD-a te kako će uništiti tu zemlju, piše Guardian.

Na primjer, u "Simpsonovima" je prikazan lik Trumpa kako silazi niz pokretne stepenice kao pobjednik, što se zaista desilo u stvarnosti, samo što je epizoda animirane serije prikazana prije čak 16 godina.

U jednoj epizdi prizori su sljedeći:

Bartu je ponuđen uvid u budućnost u kojoj on vidi kako će biti propalica, dok će njegova sestra Lisa postati prva žena predsjednica SAD-a.

 Lisa je u jednom momentu rekla kako su naslijedili poprilično veliki budžet od predsjednika Trumpa i to sve dok sjedi u Ovalnom uredu.

Pored ovoga, lik Lise kao predsjednice neodoljivo podsjeća na Hillary Clinton.

Dan Greaney, scenarista epizode, rekao je u to vrijeme kako je vizija Trumpa kao predsjednika SAD-a trebala poslužiti kao upozorenje Amerikancima.

Pogledajte epizodu:

 

Ne propustite