CIK u Sarajevu zvanično dodijelio mandate izabranim načelnicima i gradonačelnicima

Bosna i Hercegovina
CIK u Sarajevu zvanično dodijelio mandate izabranim načelnicima i gradonačelnicima
Predstavnici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) danas su u Parlamentarnoj skupštni BiH načelnicima i gradonačelnicima izabranim na lokalnim izborima 2. oktobra 2016. godine uručili certifikate čime su zvanično preuzeli funkciju.

Predstavnici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) danas su u Parlamentarnoj skupštni BiH načelnicima i gradonačelnicima izabranim na lokalnim izborima 2. oktobra 2016. godine uručili certifikate čime su zvanično preuzeli funkciju. Načelnici i gradonačelnici su potpisali izjave, prihvatili mandat te su zvanično preuzeli funkcije.

Predsjednik CIK-a Ahmet Šantić čestitao je mandatarima i poželio im uspješan mandatni period te ih podsjetio na zakonski rok za formiranje gradskih i općinskih vijeća od 30 dana.

Na lokalnim izborima održanim u 130 općina i 10 gradova u BiH su izabrana 3 093 nosioca mandata, a među izabranim načelnicima je i jedna žena. CIK BiH je 1. novembra potvrdio rezultate lokalnih izbora u BiH za sve gradove, osim za Stolac u kojem su izbori prekinuti nakon nekoliko incidenata na biračkim mjestima.

Ne propustite