Pogledajte ko je Borislav Paravac kojem Sud BiH danas sudi [VIDEO]

Tema sedmice
Pogledajte ko je Borislav Paravac kojem Sud BiH danas sudi [VIDEO]
U zemlji apsurda i koječega sve još ne, govorim o BiH, dogodi se na jednim izborima, a nema tome odveć dugo, da na poziciju člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda zasjedne, do tada, široj javnosti nepoznati Borislav Paravac. Ovaj, sada već optuženik za ratne zločine, porijeklom je iz jednog sela kraj Doboja, a status potencijalnog (čeka se sudski ishod) ratnog zločinca dobio je, ponajprije zahvaljujući svojoj mračnoj prošlosti, kada su po Doboju harale ubice iz Odreda „Miće“.

U zemlji apsurda i koječega sve još ne, govorim o BiH, dogodi se na jednim izborima, a nema tome odveć dugo, da na poziciju člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda zasjedne, do tada, široj javnosti nepoznati Borislav Paravac.

Ovaj, sada već optuženik za ratne zločine, porijeklom je iz jednog sela kraj Doboja, a status potencijalnog (čeka se sudski ishod) ratnog zločinca dobio je, ponajprije zahvaljujući svojoj mračnoj prošlosti, kada su po Doboju harale ubice iz Odreda „Miće“.

Paravac je bio predsjendik Kriznog štaba, a s njim u društvu bili su Miolan Ninković, Andria Bjelošević i Milan Savić. Svi su optuženi za udruženi zločinački poduhvat.

Kako tada, tako i danas, društvo oko Paravca ostalo je na okupu. Ovaj put, za razliku od perioda kada su oni odlučivali o tuđim sudbinama, nagradi ili kazni, danas o njihovoj mračnoj prošlosti i budućoj sudbini odlučuje jedina meritorna institucija za to, a to je Sud BiH.

Prije ravno 12 godina, politički magazin „60 minuta“ govorio je o mračnoj ulozi Paravca, Ninkovića, Bjeloševića ili Vladike Kačavende koji se, recimo, skrasio u jednoj bošnjačkoj kući, izabravši je za svoj ljetni depandans.

Bilo je vrijeme mraka, kada su na slobodi bili svi prozvani, ali i ubice iz Mića (novembar 2004. godine). Istina, bilo je to vrijeme kada je u zgradi Predsjedništva BiH sjedio i Borislav Paravac, pa proročanstvo od prije dvanaest godina, u kojem se predviđa današnja sudbina Paravca, zvuči nikako drugačije do vizionarski.

Istina, ima tu kašnjenja od  deceniju, ali vrijedi pogledati video, koji pokazuje mrak koji je po Doboju širio Paravac sa istomišljenicima. Doduše, upravo je danas Paravcu i Ninkoviću ročište na Sudu BiH, te se video koji slijedi može slobodno nazvati kao „posveta“ društvu ratnih zločinaca. Tim prije jer je i prilog koji slijedi nastao u novembru, ali 2004. godine.

 

Ne propustite