Najluđa priča: Procurila radnja čitave 7. sezone Igre prijestolja!

Zanimljivosti
Najluđa priča: Procurila radnja čitave 7. sezone Igre prijestolja!
Kompletna radnja 7. sezone Igre prijestolja navodno je procurila online, zahvaljujući Reddit korisniku pod nadimkom awayforthelads koji je objavio gomilu vrlo detaljnih spoilera, prenosi Huffington Post.

Kompletna radnja 7. sezone Igre prijestolja navodno je procurila online, zahvaljujući Reddit korisniku pod nadimkom awayforthelads koji je objavio gomilu vrlo detaljnih spoilera, prenosi Huffington Post. Većina fanova smatrala je to pukim nagađanjem, sve dok pouzdana GOT news web stranica Watchers on the Wall nije počela potvrđivati jedan po jedan objavljeni spoiler. Informacije su navodno dobili od izbora i fotografa na setu - i savršeno se poklapaju.

Reddit account na kojem su spoileri objavljeni u međuvremenu je, međutim, misteriozno nestao, no internet je, naravno, "zapamtio".

OPREZ, SLIJEDI GOMILA SPOILERA!

Ako je vjerovati objavljenim spoilerima, fanove Igre prijestolja očekuje definitivno najuzbudljivija sezona dosad, koja bi mogla nadmašiti i famozno Krvavo vjenčanje, a možda i Battle of The Bastards.

Krenimo redom.

U nastojanju da se obrane od Night's Kinga, u Kraljevom grudobranu sastat će se nespojiva ekipa: Cersei, Tyrion, Jon, Daenerys, Jorah, Varys, Missandei, Qyburn, Euron Greyjoy, The Mountain i The Hound. Jon Snow će na susret dovesti jednog od nemrtvih Bijelih šetača kako bi svoje sugovornike uvjerio da je prijetnja stvarna, a to će i djelovati - čak i Cersei pristaje pomoći u bitci živih protiv (ne)mrtvih.

No, u trenutku kada je trebala poslati svoju vojsku upomoć, Cersei se ipak predomišlja, nadajući se da će Bijeli šetači pobiti njene neprijatelje. To je previše za Jaimea, koji okreće leđa svojoj sestri i ljubavnici i bez njene potpore kreće u bitku. Cersei također vjeruje da je ponovo trudna s Jaimejem, no kasnije tijekom sezone budi se u lokvi krvi te se vjeruje da je pobacila.Kako bi ušli u trag Bijelim šetačima, Jon pak kreće sjeverno od Zida s ekipom koju čine Tormund Giantsbane, Beric Dondarrion, The Hound, Thoros of Myr i Jorah, no vojska Night's Kinga ih napadne i uhvati u zamku na otoku usred zaleđenog jezera.

Jonov ujak Benjen ili Coldhands pritom pogine štiteći ga, a grupu spasi Daenerys sa svoja tri zmaja. Jednog od njih, Viseriona, Night's King ipak uspije ubiti a zatim i oživjeti i svrstati u vlastite redove. Umjesto vatre, Viserion će sada rigati plavi plamen, a Night's King će ga upotrijebiti kako bi srušio Zid.

Upravo susret Daenerys i Jona jedan je od onih koje fanovi već dulje očekuju, a ako je vjerovati spoilerima, u 7 sezoni ne samo da će se sresti - nego će završiti i skupa u krevetu.

Vraća se Gendry, koji se posljednji put pojavio u 3. sezoni, ali i Nymeria - Aryjina vučica koju nismo vidjeli od prve sezone, a sada će se pridružiti svojoj gospodarici.

Nakon što je u prošloj sezoni ubila Waldera, Arya će, koristeći njegovo lice, sazvati sve muške članove obitelji Frey i započeti zdravicu - pa ih sve odjednom nasmrt otrovati. U međuvremenu, Littlefinger će pokušati okrenuti Aryju protiv njene sestre. No, Sansa će ga, uz Branovu pomoć, prozrijeti i narediti njegovo pogubljenje. Arya će biti krvnik.

U 7. sezoni vraća se i Jorah, koji je uspio izliječiti svoju smrtonosnu bolest uz Samovu pomoć. Sam i Bran također otkrivaju i Jonovo pravo podrijetlo, kao i pravo ime - Aegon. Gilly u međuvremenu naleti na informaciju da je Rhaegarov brak bio poništen te se legalno oženio za Lyannu Stark - što znači da je Jon legitimni nasljednih prijestolja. Ako su spoileri točni, vidjet ćemo i kako je izgledalo vjenčanje Rhaegara i Lyanne, prenosi Index.hr.

Lannisteri će pak vojskom napasti Dorne i Highgarden i uništiti obitelji Martell i Tyrell, a lady Eleanna će priznati Jaimeu da je ona ubila Joffreya. Jaime joj potom dopusti da si oduzme vlastiti život ispijanjem otrova.

Na putu natrag, Dany upadne u zasjedu Lannisterove vojske, no uspije ih pobijediti - unatoč činjenici da je Qyburn razvio "anti-zmajsku artiljeriju".

Tyrion u međuvremenu počinje brinuti o Danyjinom ponašanju, nakon što je poslala Drogona da spali nekoliko gospodara Westerosa - uključujući i Samovog oca Randylla - zato što su joj se odbili pokoriti.

Euron se pak sukobljava sa Yarinom flotom i uspije je poraziti, a nju zatočiti, dok Theon u posljednji trenutak uspijeva pobjeći. Također je uhvatio i Ellariju, navodno uz pomoć savezništva sa Cersei. No, u strahu pred vojskom Bijelih šetača, Euron se ipak vraća u Pyke.

Theon potom napokon ponovo susreće Jona Snowa, koji ga ostavlja na životu samo zato što je spasio Sansin život.

Sedma sezona Igre prijestolja na malim ekranima će se premijerno naći kasnije no što su fanovi navikli, tek sredinom 2017. godine. Za razliku od prethodnih, imat će samo sedam, a ne 10 nastavaka.

Ne propustite