Danas nas očekuje oblačno vrijeme, saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu

Aktuelno
Danas nas očekuje oblačno vrijeme, saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu
Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Prijepodne padavina, uglavnom, slabe i povremene. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima intenzivnije padavine. Na planinama sa snijegom. Očekivana količina padavina od 15 do 25 l/m2. Vjetar, slab, sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 5 do 11, na jugu od 13 do 17 °C. 

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 10°C. 

Zbog kiše koja pada ili je padala u većem dijelu naše zemlje, jutros se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu. Prohodnost puteva je zadovoljavajuća, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju sistema u tunelima na autocesti A1, večeras (08.11.) od 22 sata do sutra (09.11.) do 05:00 sati najavljeno je zatvaranje dionice Tarčin-Sarajevo zapad, desna strana (smjer Tačin – Sarajevo zapad) .

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica-Ustiprača (09-10 i 14-17 sati), M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-4 Teslić-Kotor Varoš (08-16 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (08-16 sati).

Do kraćih zastoja dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Jajce-Banja Luka i Prozor-Jablanica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje što manje korištenje ova dva prelaza.

Ne propustite