Milo Đukanović: Stvaraju se uvjeti za podizanje optužnica

Region
Milo Đukanović: Stvaraju se uvjeti za podizanje optužnica
Crnogorski premijer Milo Đukanović kazao je kako, nakon onoga što je specijalni državni tužitelj izjavio u nedjelju, nema sumnje da su događaji od 16. oktobra urađeni u dosluhu s političkim faktorom iz Crne Gore.

Crnogorski premijer Milo Đukanović kazao je kako, nakon onoga što je specijalni državni tužitelj izjavio u nedjelju, nema sumnje da su događaji od 16. oktobra urađeni u dosluhu s političkim faktorom iz Crne Gore.

"Slušao sam izlaganje tužitelja i ispostavilo se da je tačno ono u što smo sumnjali. Sada se to kompletira imamo dokaze i stvaraju se uvjeti da se dižu optužnice. Sve se ovo događalo zbog politike i ovo je sve urađeno u dosluhu s političkim faktorom u Crnoj Gori. Nadam se da će se ovaj proces završiti i da ćemo stati na put onima koji na račun svog političkog medijskog ili nevladinog djelovanja žele da ruše državu", rekao je Đukanović danas na Cetinju nakon konstitutivne sjednice Skupštine, prenosi RTCG.

 Dodao je kako su razgovori s koalicijskim partnerima obećavajući te da se nada da će sklopiti savez s prirodnim partnerima. "Postoje prijatnije i neprijatnije teme u razgovorima. Svi žele veći dio kolača i to nije neuobičajeno", naglasio je Đukanović.

Podsjećamo, glavni specijalni tužitelj Milivoje Katnić, kazao je jučer kako su organizatori kriminalne grupe, koja je trebala da izvede terorističke napade i izazove nerede na dan izbora 16. listopada, nacionalisti iz Rusije, dodajući kako ne postoje dokazi da je i Rusija umiješana. Priopćio je i kako je organizator članovima kriminalne grupe "jasno izdao naređenje da se premijer Crne Gore likvidira".

Ne propustite