Sud BiH odredio zabrane Jovanu Jošilu koji je povezan sa oružjem koje je nađeno u blizini kuće premijera Vučića

Region
Sud BiH odredio zabrane Jovanu Jošilu koji je povezan sa oružjem koje je nađeno u blizini kuće premijera Vučića
Iz Suda Bosne i Hercegovine kazali su kako je u nedjelju doneseno rješenje kojim se Jovanu Jošilu određuju mjere zabrane i to zabrana napuštanja boravišta i putovanja te neophodno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Iz Suda Bosne i Hercegovine kazali su kako je u nedjelju doneseno rješenje kojim se Jovanu Jošilu određuju mjere zabrane i to zabrana napuštanja boravišta i putovanja te neophodno javljanje nadležnoj policijskoj stanici dva puta sedmično. 

"Sud je nakon izvršenog uvida u predmetni spis ustanovio da je potraživani državljanin Bosne i Hercegovine i shodno tome pušten na slobodu uz izrečene mjere zabrane", kazali su iz Suda BiH.

Kako navode iz Suda službene osobe MUP-a RS u subotu lišile slobode Jošila, a po međunarodnoj difuznoj potjernici NCB Interpol Beograd. Osumnjičeni se prema navodima potjernice potražuje u cilju vođenja krivičnog postupka pred nadležnim Višim sudom u Beogradu - Posebno odjeljenje, zbog krivičnog djela udruživanja radi vršenja krivičnog djela teške krađe u saizvršilaštvu i krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija Krivičnog zakona Republike Srbije. 

 

Ne propustite