Njega kose u zimskim danima

Moda i ljepota
Njega kose u zimskim danima
Zdrava i lijepa kosa čini nas zadovoljnima, samouvjerenima i poželjnima. Međutim zima je godišnje doba koje najviše šteti kosi.

Zdrava i lijepa kosa čini nas zadovoljnima, samouvjerenima i poželjnima. Međutim zima je godišnje doba koje najviše šteti kosi. Hladnoća izvana te suhi zrak iz grijanih prostorija ne djeluju blagonaklono na kosu, već  je isušuje, tako da ona gubi sjaj, postaje lomljiva, gubi volumen i poprima beživotni izgled.
 
Bez obzira na loše uvjete koji dolaze s hladnim danima, donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da vaša kosa "preživi" zimu.
 
Odmorite kosu tijekom zime – pokušajte izbjegavati izbjeljivanje kose  ili učestalo mijenjanje boje tijekom zime. Također smanjite broj "vrućih" tretmana kao što su to sušenje, peglanje ili kovrčanje kose raznim električnim pomagalima.
 
Zaštitite kosu – kada su jako niske temperature iz kuće ne izlazite bez kape ili neke druge zaštite. Danas su kape, marame ili šeširi su „in“ te se ti jako lijepi modni dodaci zaista mogu uskladiti sa raznim modnim kombinacijama. Istovremeno možete imati moderan izgled i vašu kosu zaštititi od niskih temperatura, vjetra i oborina. Također  nikada ne izlazite van sa vlažnom kosom jer time kosu dovodite u opasnost od smrzavanja i naposljetku – pucanja.
 
Izbjegavajte kopče - na vašoj se kosi vidi kako se prema njoj ponašate. Pustite je češće da pada slobodno, a izbjegavajte kopče, gumice.... Visoki konjski repovi oštećuju i lome kosu. Što više kosu pustite da slobodno pada to će ona biti manje oštećena.
 
Obavezno koristite regenerator - obavezno nakon svakog pranja nanesite regenerator na kosu, a ukoliko ga isperete sa hladnom vodom, učinak će biti još bolji. Tako će kosa duže zadržati hranjive sastojke, a kada je osušite biti će sjajnija nego inače.
 
Pranje vrućom vodom – izbjegavajte duga tuširanja sa vrućom vodom, jer to isušuje kosu. Radije se tuširajte u mlakoj vodi, ili barem pazite da kosu perete u mlakoj vodi.
 
Maska od avokada – avokado je pun hranjivih sastojaka, ulja i vitamina. Jedan avokado pomješajte u blenderu zajedno sa  žlicom meda i žlicom maslinovog ulja. Nanesite na vlažnu kosu i ostavite da djeluje pola sata, te nakon toga temeljito isperite. Kosa će odmah biti mekša i lijepše će izgledati.

 

Ne propustite