Na putevima u BiH saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Bosna i Hercegovina
Na putevima u BiH saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu
Na putevima u BiH saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Na putevima u BiH saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima mogući su nailasci na poledicu. Zaostalog snijega ima mjestimično preko prijevoja Rogoj na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, prenosi FENA.  

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han. 

Tokom dana, zbog deminiranja terena, povremene polusatne obustave aktuelne su na magistralnim putevima M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-4 Teslić-Kotor Varoš (Rujevica, 08-16 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (Smajilbašići polje, 08-16 sati). Na magistralnom putu M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10  i od 13 do 15 sati),  dolazi do povremenih kraćih obustava, a razlog su minerski radovi.  

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prijelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje što manje korištenje ova dva prijelaza, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Ne propustite