OO SDP BiH Ilidža: Ne iznenađuje nas bahatost načelnika Memića

Aktuelno
OO SDP BiH Ilidža: Ne iznenađuje nas bahatost načelnika Memića
Povodom nedavnog pisma koje je načelnik Ilidže Senaid Memić objavio na zvaničnoj stranici Općine Ilidža u kojem se žestoko obrušio na Emira Suljagića jer ga je ovaj, gostujući u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića, javno prozvao da je za koaliciju Prvi mart izdvojio mizernih 500 maraka iz općinskog budžeta, saopćenjem se oglasio i OO SDP BiH Ilidža.

Povodom nedavnog pisma koje je načelnik Ilidže Senaid Memić objavio na zvaničnoj stranici općine u kojem se žestoko obrušio na Emira Suljagića jer ga je ovaj, gostujući u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića, javno prozvao da je za koaliciju Prvi mart izdvojio mizernih 500 maraka iz općinskog budžeta, saopćenjem se oglasio i OO SDP BiH Ilidža. Iz ilidžanskog SDP-a ističu da ih najnovija Memićeva zloupotreba zvanične web stranice Opštine Ilidža ne iznenađuje budući da su svjedoci kako on i stranka iz koje dolazi godinama izjednačavaju opštinsko vlasništvo sa sopstvenim.

"Ne iznenađuje nas ni 'kočijaški riječnik' kojim obiluje Memićevo pismo Emiru Suljagiću - njegovo bahato ponašanje i nekultura postaju prepoznatljivi ilidžanski brend. U svom pismu načelnik Memić izražava halal za ono što je iz budžeta Opštine Ilidža izdvojeno za različite vrste pomoći Srebrenici, baš kao da je taj novac dao iz 'vlastitog džepa' a ne iz 'zajedničke kase' svih građana i građanki Ilidže. Ne iznenađuje nas ni to, jer načelnik Memić 'opštinsku kasu' smatra sopstvenom - on je doživljava kao spojenu sa već spomenutim 'vlastitim džepom', ističe se u saopćenju.

Iz ilidžanskog SDP-a pozivaju općinsku službu za informisanje da stranicu koristi na način da građanima i građankama približi dokumente i odluke Opštinskog vijeća i to, prije svega, budžet.

"Načelnika Memića pozivamo da se konačno 'upristoji' jer svojim ponašanjem sve češće škodi ugledu Opštine na čijem se čelu nalazi. Ako nas ne posluša, nećemo biti iznenađeni jer, kada je načelnik Memić u pitanju, jedino što nas smije iznenaditi jeste činjenica da smo uopšte iznenađeni", zaključuje se u saopćenju.

Ne propustite