Prof.dr. Mehmed Jahić o dolasku na čelo Vlade FBiH: "Vlada Fadila Novalića je katastrofalna" [VIDEO]

Aktuelno
Prof.dr. Mehmed Jahić o dolasku na čelo Vlade FBiH: "Vlada Fadila Novalića je katastrofalna" [VIDEO]
Glasine o smjeni i odlasku Fadila Novalića, premijera FBiH, proporcionalne su količini i broju njegovih loših poteza.

Glasine o smjeni i odlasku Fadila Novalića, premijera FBiH, proporcionalne su količini i broju njegovih loših poteza. Novalićeva Vlada pokazala je i dokazala da ne zna vladati, da je FBiH u mandatu Fadila i Novalića, te aktualnog saziva Vlade priključena na aparate za disanje, a pitanje je dana kada će pacijent „izdahnuti“.

Ekonomija je ključna i najvažnija tačka koja zorno ilustruje nemoć i nesnalaženje koje nam iznova p(d)okazuje premijer sa svojim ministrima. Iz tog razloga, najvjerovatnije, u visokim krugovima SDA, prema informacijama našeg portala, u eter je ovih dana izbačeno ime prof. dr. Mehmeda Jahića, kao mogućeg Novalićevog nasljednika.

Profesor Jahić je sve ono što Fadil Novalić nije: ekonomski guru koji je primjera radi, za kratkog mandata, na čelu UO  mostarskog Aluminija uspio cijenu dionice ovog privrednog giganta podići sa 70 na 900 KM! Tako je samo na ovom primjeru, prof. Jahić uspio uraditi sve ono što godinama unazad nisu njegovi prethodnici. U njegovom, stručnom i profesinalnom, opusu to je samo crtica koja potvrđuje briljantnu biografiju, i tako posmatrano najave ili glasine koje idu u prilog tome da dio članstva i rukovodnog kadra SDA razmišlja o postavljenju prof. dr. Mehmeda Jahića na Novalićevu poziciju, uistinu treba pozdraviti.

Ne treba dvojiti oko toga da bi to predstavljalo pun pogodak koji bi bezličnu i nikakvu ekonomsku sliku Federacije, vrlo brzo,  doveo u zavidnu ravan. Prof. dr. Jahić, ekskluzivno za Novi.ba govori o mogućnosti dolaska na čelo Vlade, a kompletan intervju sa ovim stručnjakom objavićemo u narednim danima. Zašto ne reći da je ovo jedan od rijetkih medija u zemlji za koje je prof. dr. Jahić pristao da govori.

Ne propustite