Parlament FBiH: Pred zastupnike dolazi pitanje prodaje FDS-a, stanje u zdravstvu i PIO-u

Bosna i Hercegovina
Parlament FBiH: Pred zastupnike dolazi pitanje prodaje FDS-a, stanje u zdravstvu i PIO-u
Predstavničkim dom Parlamenta FBiH održat će naredne sedmice sjednicu, nakon skoro četiri mjeseca pauze.

Predstavničkim dom Parlamenta FBiH održat će naredne sedmice sjednicu, nakon skoro četiri mjeseca pauze. Posljednja sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH održana je 13. jula, nakon čega je uslijedila višemjesečna pauza u radu Parlamenta zbog zategnutih odnosa među koalicionim partnerima, na prvom mjestu između SDA i HDZ-a BiH, piše NAP.

Redovna 12. sjednice prekinuta 13. jula bit će nastavljen u utorak, 8. novembra. Sljedeći dan bit će održana još jedna, vanredna sjednica Predstavničkog doma PFBiH.

Na vanrednoj sjednici pred zastupnicima će se naći: Informacija Vlade FBiH i Federalnog ministarstva zdravstva o stanju u zdravstvenom sistemu u FBiH, zatim Informacija Vlade FBiH o postupku prodaje državnog kapitala u Fabrici duhana Sarajevo, statusu radnika, imovine i udjela Fabrike duhana Sarajevo u drugim privrednim društvima FBiH te tačka o stanju u Federalnom zavodu PIO/MIO, položaj penzionera u FBiH i sagledavanje mogućnosti unapređenja statusa sadašnjih i budućih penzionera u FBiH, saopćeno je iz Parlamenta FBiH.

Ne propustite