Plenković: Zanimljiv je tajming hapšenja u Orašju

Region
Plenković: Zanimljiv je tajming hapšenja u Orašju
Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da je kazneni postupak i hapšenje časnika Hrvatske vojske u Orašju bilo pripremano dugo vremena, a da je tajming provedbe indikativan te je naglasio da će državne institucije učiniti sve da zaštititi hrvatske interese i ugrožene ljude.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da je kazneni postupak i uhićenje časnika Hrvatske vojske u Orašju bilo pripremano dugo vremena, a da je tajming provedbe indikativan te je naglasio da će državne institucije učiniti sve da zaštititi hrvatske interese i ugrožene ljude.

"Želio bih poslati jasnu poruku svim građanima da ćemo učiniti sve kako bismo zaštitili one koji su ugroženi", rekao je na početku današnje sjednice vlade premijer Andrej Plenković.

Plenković je rekao da se intenzivno radi na tome da se pribavi pravna pomoć uhićenim pripadnicima HVO-a.

"Naložio sam ministarstvima da pribave sve relevantne podatke te osiguraju pravnu, operativnu i konzularnu pomoć uhićenim hrvatskim državljanima s kojim smo u kontaktu putem veleposlanstva", rekao je Plenković.

Premijer je kazao da je oko toga slučaja u stalnom kontaktu s predsjednicom države i s predsjednikom Sabora te da je obavijestio i međunarodnu zajednicu.

"Postoji cijeli niz aktivnosti koje su se odvijali između nadležnih institucija Hrvatske i BiH prije izbora naše vlade, a koje zbog njihove složenosti tek treba rasvijetlili. Naša vlada učinit će sve da zaštiti legitimne interese Hrvatske, ali i ljudska prava svih koja u ovom trenutku mogu biti ugrožena", izjavio je Plenković.

Ne propustite