Neonacisti u njemačkom gradu Bautzenu lovili izbjeglice

Svijet
Neonacisti u njemačkom gradu Bautzenu lovili izbjeglice
Rulja od pedesetak neonacista krenula je u utorak navečer u "lov" na azilante u njemačkom gradu Bautzenu.

RULJA od pedesetak neonacista krenula je u utorak navečer u "lov" na azilante u njemačkom gradu Bautzenu.

Na gradskom trgu Holzmarkt, rulja je najprije počela vikati i prijetiti a zatim i nasrnula na izbjeglice koji su se dali u bijeg. Iako je policija bila prisutna u značajnom broju, umiješala se tek kad je došlo do potjere za izbjeglicama.

Neonacisti su slijedili izbjeglice automobilima i biciklima. Jedan od izbjeglica udaren je biciklom, a policija je spasila drugog izbjeglicu od potjere i odvela ga svojim automobilom.

Uveden policijski sat za maloljetne izbjeglice

Nasilje trese Bautzen još od sredine rujna kad je prvi put rulja od osamdeset neonacista napala dvadesetak izbjeglica, radi čega je uveden i policijski sat za maloljetne izbjeglice.

Ovaj posljednji incident još jednom je potvrdio da u Njemačkoj tinja rastuće nezadovoljstvo priljevom velikog broja izbjeglica. koje služi kao katalizator za rast ekstremne desnice.

Prošlog mjeseca napadnut je 72-godišnji njemački državljanin alžirskog porijekla. U veljači je zapaljen azilantski centar, dok je rulja oko njega pljeskala i skandirala "dobro je, izgorio je".

Gradonačelnik Bautzena Alexander Ahrens sastao se ovog mjeseca s predstavnicima ekstremne desnice kako bi doznao njihove motive za rastuće nasilje.

Ne propustite