Što morate imati u svom ormaru?

Moda i ljepota
Što morate imati u svom ormaru?
Ako vas zanima kako organizirati svoj ormar i što sve u njemu morate imati, nastavite čitati. Naravno, svi želimo izgledati trendy i moderno ali često se pogubimo u moru odjeće kojom nas obasipaju sa svih strana.

Ako vas zanima kako organizirati svoj ormar i što sve u njemu morate imati, nastavite čitati. Naravno, svi želimo izgledati trendy i moderno ali često se pogubimo u moru odjeće kojom nas obasipaju sa svih strana. Najvažnije je držat se svog stila i ne bojati se ponekad i eksperimentirati s garderobom. Evo i kako:

Neutralne boje - Moda voli boje. Isto tako, zahtjeva i neutralne odjevne komade u vašem ormaru. Crna, smeđa, bijela, bež, mornasko plava, siva... Sve su to boje koje u većini slučajeva moraju biti baza koju ukrašavaju detalji. Neutralne boje su najbolje za profesionalnu odjevnu kombinaciju.

Slojevi - Naučite se oblačiti u slojevima. Nitko vam ne smeta da obućete kratku majčicu preko dugih rukava, a preko toga sako ili vestu; ili da ispod majce obučete i slatku košuljicu, itd. Ne samo da ćete istaknuti svoj stil već na ovaj način lako možete zamijeniti noćnu kombinaciju za dnevnu i obrnuto.

Čistka - Ako želite imati pod kontrolom svu odjeću koju imate, morate obavezno svako toliko napraviti čistku gdje ćete dati, pokloniti ili baciti svu onu garderobu koja vam više ne treba jer je prestara, više vam ne pristaje ili se ofucala. Na taj način nećete stvarati kaos u svom ormaru i bit će spremni za nove „krpice“.
Baza - U svakom ormaru se moraju naći odjevni predmeti koji idu kao svojevrsna „baza“ za sve ostalo. To su oni komadi koje nosite svaki dan i na račun kojih kombinirate dalje. Što to točno morate imati kao bazu? Dobar par traperica, bijela košulja, crne salonke, „mala crna haljinica“, vesta neutralne boje ( po vašem izboru, naravno), džemper, ravne cipele (opet neutralne boje po vašem izboru), suknja viskog struka, udobne hlače i nakit. Uz to ide i dobra torba, kaput i večernja haljina. Samo s tim ste napravili pun pogodak.

Ne budite rob trendu - Svi znamo da se trendovi mijenjaju koliko god dobri oni bili. Kada kupujete odjeću neka vam to bude kočnica ako pretjerate. Par trendy stvarčica uvjek dobro dođe i mogu vas razveseliti i podignuti svaku kombinaciju. Pratie modu ali zapamtite - stil prije trenda - i ne možete pogriješiti.

Ravnoteža - Ako vam u ormaru predvladavaju samo jeans hlače i majce ili džemperi i uske suknje, obavezno vas čeka čistka. Najbolje bi bilo da u ormaru imate od svega pomalo, a savršena ravnoteža u odjevnim opredmetima je slijedeća: casual kombinacija, elegantna casual kombinacija za posao i kombinacija za svečanija događanja. 

Kakav život vodite? - Kada odabirete odjeću, uvijek si postavljajte ova pitanja: Radite li u nekom uredu? Idete li često na formalana događanja? Imate li djecu ili vodite život ispunjen fizičkim aktivnostima? Koliko često idete van? Kada si počnete postavljati takva pitanja, znat ćete i što trebate kupiti.

Osobnost - Kakva god prilika bila i kakvu god odjevnu kombinaciju zahtjevala, zapamtite- dašak vašeg osobnog stila i osobnosti je formula za savršen izgled.

„Stoji mi kao saliveno“ - Kada birate odjeću, pazite dobro da točno pristaje građi vašeg tijela. Pazite da vam ne pleše previše ali i da vas ne stišće. Ako niste sigurni da li vam neki komad odjeće zuaista dobro pristaje, otiđite krojačici i ona će vas riješiti nedoumice.

Vladanje modom - Nikada nemojte dopustiti da moda zavlada vama. Nipošto se nemojte okrenuti samo jednoj boji, uzorku, vrsti odjeće a pogtovo, kao što smo prije spomenuli, zarobovati trendu. Igrajte se raznim kombinacijama, bojama, uzorcima. Moda je tu da uživamo a ne da se zgražamo.

Sada kada ste pročitali ove savjete, sigurno ćete se bolje snaći idući put kada odlučite otići u obnavljanje garderobe. Neka vam na pameti uvijek budu tri stvari- funkcionalnost, jednostavnost i stil.

Ne propustite