Piton od četiri metra ugušio dvoje djece, otac zatekao strašan prizor kada je ušao u njihovu sobu (FOTO)

Šokantno!
 Piton od četiri metra ugušio dvoje djece, otac zatekao strašan prizor kada je ušao u njihovu sobu (FOTO)
Nakon što je njegov afrički piton, dugačak oko 4 metra, ugušio dva dječaka koji su došli kod njegovog sina da prenoće, Jean-Claude Savoie se suočava sa optužbama za nemar.

 Nakon što je njegov afrički piton, dugačak oko 4 metra, ugušio dva dječaka koji su došli kod njegovog sina da prenoće, Jean-Claude Savoie se suočava sa optužbama za nemar.

Iako je ovaj događaj klasifikovan kao tragična nesreća, kanadska policija je 2015. godine uhapsila Savoiea. Mjesec dana poslije hapšenja, protiv njega je podneta je krivična prijava za nemar jer nije spriječio dvije smrti.

jean-claude-savoie-2

Prema izvještajima medija, Savoie je iznajmio stan odmah iznad svog pet shopa “Okean reptila”. Na trećem spratu kuće napravljen je poseban prostor gdje je stajao piton. Vjeruje se da je piton pobjegao iz zatvorene prostorije kroz ventilaciju, a tamo je dospio kroz otvor za ventilator koji je ranije skinut zbog održavanja. Zbog težine pitona od 50kg ventilaciona cijev se srušila i piton je pao u blizini sobe gdje su spavala djeca. Sljedećeg jutra, oba dječaka su pronađena ugušena. Advokat firme koja se bavi ventilacionim sistemima rekao je da je ta kompanija upozorila Savoiea da rupa za ventilator, dok je u toku  održavanje, mora da bude pokrivena. Kako prenosi Toronto Sun, Savoie to nije uradio.

Afrički piton je zmija koja rijetko napada ljude.

pitom-2

- Oni ne ubijaju i ovo nema smisla – rekao je Li Parker, zadužen za reptile u zoološkom vrtu.

Neki mediji su saopštili da je policija našla Savoiea sa krvlju na rukama, ali je obdukcija pokazala da je uzrok obje smrti gušenje, ne povrede. Kanadska policija je isključila sumnju da se radi o ubistvu. Direktor kentakijskog zoološkog vrta misli da su dječaci, pošto su dan pred smrt posjetili farmu i dodirivali različite životinje, pitonu mirisali na hranu.

Držanje afričkih pitona je 1992. godine zabranjeno u Kanadi kada je ta životinja usmrtila 28-godišnjeg čovjeka u Bramptonu.

Savoieu je bilo dozvoljeno da drži ovu zmiju zato što je njegov pet shop legalno registrovan kao zoo vrt.

Savoie bi zbog ovoga mogao da bude osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu, piše sputniknews.com.

Ne propustite