Emir Suljagić o "podizanju tenzija" u Srebrenici: 'Duraković treba da se suoči sa vlastitom odgovornošću!'

Aktuelno
Emir Suljagić o "podizanju tenzija" u Srebrenici: 'Duraković treba da se suoči sa vlastitom odgovornošću!'
Direktor Političkog savjeta GS-a Emir Suljagić očitovao se na svom Facebook profilu o "podizanju tenzija" u Srebrenici, iza kojih stoji Ćamil Duraković.

Direktor Političkog savjeta GS-a Emir Suljagić očitovao se na svom Facebook profilu o "podizanju tenzija" u Srebrenici, iza kojih stoji trenutni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković. Suljagićev status prenosimo u cijelosti:

Centralna izborna komisija je danas ovjerila izborne rezultate, uključujući i one za opštinu Srebrenica. Sada je vrijeme da se fokusiramo na nove činjenice na terenu i novu stvarnost koja je osvanula zahvaljujući neradu, nesposobnosti i diletantizmu prije svega Ćamila Durakovića i da koliko sutra počnemo praviti plan kako da je vratimo za četiri godine. Nažalost, Duraković je očito spreman da uništi sve što je ostvareno od 2000. godine do danas, da bi izbjegao suočavanje sa vlastitom odgovornošću, odnosno svojim dijelom odgovornosti za ovaj, drugi pad Srebrenice drugi put u 20 godina. Zašto ovako insistiram na ovome? Zato što je Srebrenica rodno mjesto našeg naroda, šta god ko mislio. Zato što će za 50 godina zadnjih 20 godina biti opisivano kao period između dva pada Srebrenice. I zato što je Srebrenica vlasništvo svih nas. I sve dok svi ne shvatimo da je svaki busen u ovoj zemlji vlasnik svih nas, bićemo kandidati za novu, evropsku Palestinu. Stoga, nakon što osmog novembra ove godine Centralna izborna komisija uruču certifikate izabranim vijećnicima, probosanske stranke koje su prešle izborni prag u Srebrenici, dakle SDP i SDA, imaju obavezu da počnu razgovarati o uspostavi vlasti i jedni sa drugima i sa tzv. srpskim strankama. Ćamil Duraković je izgubio izbore, izgubio je legitimitet i više nema mjesto za stolom. Podizanje tenzija i gluposti koje podsjećaju na 2007. godinu - a svi se sjećamo Durakovićeve uloge 2007. godine - može imati samo iste posljedice. A posljedice su tada bile iseljavanje. Niko nema pravo da se igra budućnošću ovog naroda i stavlja na kocku njegov opstanak.

suljaga

 

 

Ne propustite