Aljoša Čampara zadužen za medijsku propagandu

Bosna i Hercegovina
Aljoša Čampara zadužen za medijsku propagandu
Na adresu naše redakcije stigao je zanimljiv spisak kojim je Glavni izborni štab SDA, pred minule lokalne izbore, imenovao aktualnog ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljošu Čamparu za glavnog čovjeka zaduženog za komunikaciju s medijima.

Na adresu naše redakcije stigao je zanimljiv spisak kojim je Glavni izborni štab SDA, pred minule lokalne izbore, imenovao aktualnog ministra unutrašnjih poslova FBiH Aljošu Čamparu za glavnog čovjeka zaduženog za komunikaciju s medijima. A da je Čampara više nego ozbiljno prihvatio ovaj stranački zadatak, pokazuje i primjer kada se nedavno sastao sa urednicom Redakcije DESK-a na FTV-u Amrom Zaklan.

Podsjetimo, na fotografiji se može vidjeti kako u ugodnoj atmosferi bašte nekog sarajevskog kafića, Čampara u gebelsovskom maniru daje direktive urednici i time kreira medijski sadržaj na javnom entitetskom servisu. Odlukom Glavnog izbornog štaba SDA se potvrđuje da je federalni ministar unutrašnjih poslova ujedno (p)ostaje i ministar za propagandu.

zaduzenja
                      Spisak članova Glavnog izbornog štaba SDA i njihova zaduženja 

Spisak potvrđuje da je Čampara tokom predizborne kampanje prije lokalnih izbora 2016. bio zadužen za odnose se s medijima. Nema sumnje da je njegova uloga propagandiste  ostala ista i nakon izbora što potvrđuje i fotografija na kojoj se nalazi sa urednicom FTV-a.  

Ne propustite