NEDŽAD UGLJEN: Sve o ubistvu sa žigom bošnjačke mafije! [VIDEO]

Tema sedmice
NEDŽAD UGLJEN: Sve o ubistvu sa žigom bošnjačke mafije! [VIDEO]
Nedzad Ugljen, bivši, zamjenik bošnjačke tajne službe, poznatije kao AID i njegovo ubistvo postali su personifikacija za ono što se godinama unazad determiniše kao ubistva s političkom pozadinom.

Nedzad Ugljen, bivši, zamjenik bošnjačke tajne službe, poznatije kao AID i njegovo ubistvo postali su personifikacija za ono što se godinama unazad determiniše kao ubistva s političkom pozadinom. Odmah treba reći kako je Fahrudin Radončić, svjedočeći ovih dana na Kosovu, stoprocentno u pravu kada ovo, i druga nerazjašnjenja ubistva, poput onog Ramiza Delalića, naziva ubistvima sa potpisom bošnjačke mafije. Prije osam godina politički magazin „60 minuta“ do srži je ogolio relacije koje je Nedžad Ugljen imao sa tadašnjim bošnjačkim, policijsko-vojno-obavještajnim vrhom, ali konkretne reakcije nadležnih sudskih tijela nije bilo. Istina, nije te reakcijebilo ni puno ranije, na primjeru Kazana, Mušana Topalovića Cace i ubica iz 10. brdske brigade. Barem ne onako kako je moralo i trebalo. Nije toga bilo ni nakon ubistva Joze Leutara. Barem ne onako je moralo i trebalo.Pogađate da je isto završila i priča o ubistvu Taiba Torlakovića. 

U prilogu koji je objavljen 22.09.2008. na jednom mjestu našla se, sa jedne strane,  krema nekadašnjeg policijsko –političkog aparata: od Alije Izetbegovića, Kemala Ademovića, Hasana Muratovića, Bakira Alispahića, pa sve do prvaka El-Mudzahida: Abu Malija i šejha Anvara Šabana. Našlo se tu i dokumenata američke Centralne obavještajne agencije CIA-a sa kojom je Ugljen sklopio deal koji ga je moguće, iz ugla ovdašnjih gospodara života i smrti, koštao onog prvog. Brutalne slike ubistva Ugljena koje je tada politički magazin „60 minuta“ objavio poziv su i za roditeljsku pažnju.

Ne propustite