Dječak brutalno pretučen na fizičkom: Osam đaka ga držalo dok su ga drugi šutirali

Region
Dječak brutalno pretučen na fizičkom: Osam đaka ga držalo dok su ga drugi šutirali
dcU OŠ "Branko Radičević" u Vranju grupa učenika petog razreda pretukla je dječaka J.S. na času fizičkog u četvrtak popodne, nakon čega je on hospitalizovan na Dječijem odjeljenju vranjske Bolnice.

U OŠ "Branko Radičević" u Vranju grupa učenika petog razreda pretukla je dječaka J.S. na času fizičkog u četvrtak popodne, nakon čega je on hospitalizovan na Dječijem odjeljenju vranjske Bolnice.

U Policijskoj upravi Vranje rečeno je OK radiju da je ovaj događaj prijavljen u petak 29. oktobra, a da se desio dan ranije. Prema navodima policije, Više javno tužilaštvo je zatražilo da se prikupe obavještenja i da se dostavi izvještaj o ovom događaju, a o svemu je oobaviješten i Centar za socijalni rad. "Policija radi po instrukcijama  Višeg tužilaštva, i rad na slučaju je u toku", navode iz PU Vranje.
Roditelji dječaka J. S. nisu odgovarali na pozive, dok je kod kuće samo bila njegova baka Ruža. Ona kaže da se dječak njoj povjerio, kad je došao kod kuće, i tako je otkriveno šta se u četvrtak dogodilo.

"Djeca su imala posljednji čas fizičko. Osam dječaka su napala mog unuka zbog lopte. Ne znam da li je bio u opremi za fizičko ili ne. Oborili su ga na pločice potrbuške. Jedni su ga držali, a drugi mu lupali glavu o pločice. Drugi su ga šutirali, izgubio je vazduh, nije mogao da viče, i poslije toga se ne sjeća. Kada je došao kući, zakasnio je, i bio je uplakan. Pozvao me je u kupatilo i pitao da li znam kakav je osjećaj kad neko leži na hladnim pločicama", kaže Ruža.

Ona navodi da koliko joj je poznato nastavnik fizičkog koji predaje njenom unuku nije radio tog dana, i da ga je mijenjao drugi kolega.
„On je sjedio koliko je sjedio, izašao i ostavio djecu samu u svlačionici. Moj unuk kaže da ga samo jedno dijete nije diralo i tuklo. I dok je taj dječak otišao da pozove nastavnika, i dok su se vratili, oni su ga sve pretukli", navodi baka Ruža.

Danijela Antić, psiholog u školi „Branko Radičević“ kaže da se tek detaljnije upoznaje sa ovim slučajem i ne može da daje izjave. "Ja radim u dvije škole, i u momentu tog incidenta nisam bila u školi. Sada se tek upoznajem sa slučajem, jer ne znam u potpunosti sve  detalje", kaže Antićeva.

Direktor škole Dragan Antić u ponedjeljak ujutru nije odgovarao na pozive. Načelnica Dječijeg odjeljenja Bolnice u Vranju Zorica Parezanović, kaže da je dječak koji je pretučen u O.Š. „Branko Radičević“ hospitalizovan kod njih na odjeljenju, i da je dobro.

"Dijete sam vidjela sinoć, pošto sam bila dežurna. Dijete je trenutno dobro. O tome kakve povrede ima ne mogu da vam kažem, jer je to stvar profesionalne tajne. Takve informacije mogu da dajem samo roditeljima", kaže Parezanovićeva.

(OK radio/Jugmedia)

Ne propustite