Višća: Možemo do titule, konkurenti su nam samo Besiktas i Galatasaray

Fudbal
Višća: Možemo do titule, konkurenti su nam samo Besiktas i Galatasaray
Istanbul BB je trenutno prvoplasirani tim izuzetno jake turske Superlige, a najbolji fudbaler tima je bh. reprezentativac Edin Višća.

Istanbul BB je trenutno prvoplasirani tim izuzetno jake turske Superlige, a najbolji fudbaler tima je bh. reprezentativac Edin Višća.

Višća je u jučerašnjem susretu 9. kola Superlige postigao nova dva pogotka i tako svoj tim vratio na prvo mjesto ispred Besiktasa.

Takve igre Istanbula su pokrenule priče o tome da je upravo klub Edina Višće ovosezonski 'Leicester' u evropskom fudbalu. No, Višća ne želi ništa još prognozirati.

"Dobro nam ide. Godi činjenica da smo prvi na ljestvici i da smo ispred velikana turskog nogometa. Prijaju i sve pohvale. Međutim, čvrsto smo na zemlji i nismo upali u zamku euforije. Ne znam da li smo, odnosno da li ćemo biti turski Leicester, ali smo uz Bayern primili najmanje golova u Europi (op.a. samo pet)", rekao je Višća.

"Nama je najvažnije da igramo za sada odlično i u defenzivi i prema naprijed, da smo kompaktni. Ekipa smo koja puno trči i to je ključ naših uspjeha. Dvije posljednje sezone završili smo na četvrtom mjestu, sada smo prvi na ljetvici i nemamo pritisak da moramo biti prvaci. Analiziramo utakmicu po utakmicu i tako se i ponašamo na terenu. Trijumf jučer nad Akhisarom za nas je prošlost. Okrećemo se već danas 10. kolu i derbiju sa Galatasarayem".

"Kako sam ranije rekao, nemamo nikakav pritisak i to može biti naša dodatna šansa. Ozbiljni smo i dat ćemo sve od sebe na napravimo povijesni rezultat. Samo da svi budu zdravi. Najveći konkurenti za naslov su nam Bešiktaš i Galatasaray. Fenerbahče je nešto lošije ušao u sezonu i u ovom prvenstvu mislim da neće moći imati šampionske ambicije. Bešiktaš igra i u Ligi prvaka, počet će i Kup Turske. Puno je utakmica, sezona je duga i može još puno toga da se dogoditi... Imamo šanse i da budemo prvaci, no naš prioritetni cilj ostaje plasman među prve četiri ekipe i plasman u Europu."

U sljedećem kolu Basaksehir će igrati protiv velikog Galatasaraya koji se nalazi u teškoj situaciji pošto neće imati pravo na nastup u evropskim takmičenjima.

"To nije najvažnija utakmica u sezoni, jer ima puno još za igrati. Ipak, i nama i njima izuzetno je bitna. Ukoliko ponovimo igru, tj. odigramo kako znamo možemo se nadati nastavku dobre serije i pozitivnom rezultatu na gostovanju kod Galatasaraya", zaključio je Višća.

Ne propustite