Brancin s mladim krompirom i mini paradajzom pečen u pećnici (VIDEO)

Riba i morski plodovi
Brancin s mladim krompirom i mini paradajzom pečen u pećnici (VIDEO)
Svi znamo koliko je riba zdrava, no, rijetko ko zna da je pripremi na pravi način.

Svi znamo koliko je riba zdrava, no, rijetko ko zna da je pripremi na pravi način. Idealna je da se konzumira barem jednom sedmično a ovaj recept ćete zavoljeti brzo, a sigurno će i vaši ukućani.

Majstor za ribu će vam pokazati kako da se premite u pećnici sa krompirom i paradajzom.
Ribe treba prije spremanja dobro očistiti i oprati a potom je fino posušiti kuhinjskom krpom. Također treba je radi pećenja zarezati nožem sa obje strane te i iznutra i sa vana začiniti biberom i sa malo soli.

Sa grančicama ružmarina, listovima lovora, mal bijelog luka kojeg ćete samo nagnječiti , bijelim vinom i maslonovim uljem fin ribu izmanirirati.

Peći je pola sata na 170 stepeni.

Pogledajte na videu:

Novo