Od ovog jela rastu zazubice: Pečena orada u bijelom vinu

Riba i morski plodovi
Od ovog jela rastu zazubice: Pečena orada u bijelom vinu
Ukoliko ste ljubitelji morskih plodova, ovaj recept morate probati.

Ukoliko ste ljubitelji morskih plodova, ovaj recept morate probati.

Sastojci 
1,5 kg orade

Sol

Crni papar u zrnu 

1,5 kg krompira

150 ml maslinova ulja

200 ml bijelog vina

Peršin

3 češnja češnjaka

Ružmarin

Lovor sušeni

Limunov sok

Vegeta

Priprema
1. Oradu očistite i osušite izvana i iznutra upijajućim papirom. Prije pečenja uzdužno je zarežite i pospite s malo soli i papra.

2. Krompir narežite na ploške, malo posolite i pouljite pa izmiješajte. Zatim ga stavite u pleh, pa po njemu složite pripremljenu ribu i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C. Pecite oko 50 minuta, uz povremeno premazivanje uljem.

3. U međuvremenu pripremite mješavinu od vina, malo vode ili ribljeg temeljca, ulja, nasjeckanog peršina, češnjaka, ružmarina, lovorova lista, limunova soka, malo soli, papra i vegete.

4. Pri kraju pečenja prelijte je pripremljenom mješavinom.
 

 

 

Novo