Od ovog jela rastu zazubice: Pečena orada u bijelom vinu
Ukoliko ste ljubitelji morskih plodova, ovaj recept morate probati.
Sastojci
1,5 kg orade
Sol
Crni papar u zrnu
1,5 kg krompira
150 ml maslinova ulja
200 ml bijelog vina
Peršin
3 češnja češnjaka
Ružmarin
Lovor sušeni
Limunov sok
Vegeta
Priprema
1. Oradu očistite i osušite izvana i iznutra upijajućim papirom. Prije pečenja uzdužno je zarežite i pospite s malo soli i papra.
2. Krompir narežite na ploške, malo posolite i pouljite pa izmiješajte. Zatim ga stavite u pleh, pa po njemu složite pripremljenu ribu i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C. Pecite oko 50 minuta, uz povremeno premazivanje uljem.
3. U međuvremenu pripremite mješavinu od vina, malo vode ili ribljeg temeljca, ulja, nasjeckanog peršina, češnjaka, ružmarina, lovorova lista, limunova soka, malo soli, papra i vegete.
4. Pri kraju pečenja prelijte je pripremljenom mješavinom.