Pravilno začinjavanje kupusa: Ovaj redoslijed čuva vitamine!

Da li prvo stavljate ulje ili sirće u kupus salatu? Redoslijed je važniji nego što mislite. On igra ključnu ulogu u očuvanju vitamina.
Vjerujemo da o redoslijedu dodavanja sirćeta i ulja u kupus salatu nikada niste razmišljali, ali zapravo je veoma bitan.
Ako do sada niste obraćali pažnju, zastanite i razmislite – da li prvo dodajete ulje ili sirće u kupus salatu? Da, redoslijed sve mijenja.
Ukoliko prvo stavite jedno, riskirate gubitak svih vitamina iz zdravog kupusa.
– Prvo ide ulje, naravno, jer ono zatvara presjeke gdje je kupus sjeckan, sprečavajući gubitak vitamina. Da smo prvo stavili sirće, to ne bi bilo dobro – ispričao Neša Travka, a prenosi Novi.ba.
Inače, kupus je zdrava namirnica koja je mnogima omiljena upravo u obliku salate. A Neša Travka obična jela pretvara u magiju, pa je i ova njegova salata nešto posebno.
Sastojci:
sjeckani kupus
žuti šećer
so
kurkuma
biber
senf
slačica
maslinovo ulje
sirće
I, naravno, sve se dobro izgnječi rukom kako bi kupus pustio sokove.