Nevjerovatan trik za mljeveno meso: Besplatno rješenje za sočne pljeskavice i ćufte

Kiosk
Nevjerovatan trik za mljeveno meso: Besplatno rješenje za sočne pljeskavice i ćufte

Ljubitelji burgera i jela od mljevenog mesa oduševit će se ovim jednostavnim trikom koji garantira sočnost i bogat okus. Kada jednom probate tehniku s ledom, više nećete pripremati mljeveno meso na isti način.

Bez obzira na to da li pravite pljeskavice, ćevape, faširane šnicle ili ćufte, dodatak leda učinit će meso nevjerovatno sočnim. Osim ovog trika, važno je koristiti svježe meso kako bi krajnji rezultat bio savršen.

Kako pripremiti najsočnije pljeskavice?


1. Odaberite jednu ili kombinaciju dviju vrsta mesa po svom ukusu.
2. Meso začinite i ostavite preko noći u frižideru, pokriveno prozirnom folijom.
3. Ujutro dodajte sitno sjeckani crni i bijeli luk za bogatiji okus.
4. Dobro sjedinite smjesu i oblikujte pljeskavice ili ćufte, zatim ih ponovo pokrijte folijom i vratite u frižider na 20-30 minuta.
5. Na 1 kg mesa dodajte 7-10 izdrobljenih kockica leda i brzo umiješajte u smjesu.
6. Ponovo oblikujte pljeskavice i pripremite ih po želji – prženjem na tavi ili pečenjem u rerni.
Ako ih pržite, koristite zagrijano ulje, dok se u rerni peku na 180-200°C oko 20 minuta. Zahvaljujući ovom triku, dobit ćete nevjerovatno sočne i ukusne burgere koje ćete poželjeti praviti iznova!

Novo