Meksičko jelo iz tave
Ukoliko volite meksičku hranu probajte i ovo jelo.
SASTOJCI
100 g kobasice chorizo
2 glavice luka
3 paprike raznih boja
400 g rajčica
½ vezice grančica peršina
2 žlice maslinova ulja
Sol, papar
250 g zrna kukuruza (iz limenke)
4 jaja
PRIPREMA
Narežite kobasicu na ploške. Oljuštite i nasjeckajte luk. Pripremite povrće, narežite paprike na trake, a rajčice na četvrtine.
Operite peršin, posušite, natrgajte listiće pa nasitno nasjeckajte. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ugrijte maslinovo ulje u dvije vatrostalne tave.
Popržite ploške kobasica, dodajte luk i papriku pa na jakoj vatri pržite 3-4 minute da polako dobiju boju.
Potom malo smanjite temperaturu, dodajte rajčice te grijte 4-5 minuta. Začinite solju i paprom. Ocijedite i dodajte kukuruz.
Stavite po dva jaja na jelo te pecite oko 10 minuta u pećnici dok se bjelance ne stvrdne, a žumance ostane mekano.
Prije posluživanja pospite nasjeckanim peršinom.