SVAKO TIJESTO ĆE UZ OVAJ SASTOJAK DA RASTE KAO LUDO! Poslušajte savjet iskusnih pekara
Otkrivamo vam nekoliko trikova koji će vam pomoći da vaša tijesta budu kao iz najboljih restorana i pekara.
Ako budete slijedili ove savjete, više nikada vam se neće desiti da vam tijesto padne ili ne naraste lijepo.
Prije nego počnete mijesiti tijesto, izvadite maslac i jaja iz frižidera i držite ih neko vrijeme na sobnoj temperaturi.
Nemojte pretjerivati s količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da tijesto naraste previše i pukne.
Prilikom spajanja vlažnih i suhih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i tijesto odmah počinje rasti. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada pećnica dostigne željenu temperaturu, a zatim stavite tijesto u nju.
Zlatni savjet: U svako tijesto dodajte jednu supenu kašiku jabučnog sirćeta! Zdravo je, tijesto bolje naraste, a povrh svega, daje tijestu odličan “šmek”!